ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 15-17/12/17

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

15-17/12/17

1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (450 χλμ)

Αναχώρηση 07.00 από τα γραφεία μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στην Ξάνθη  για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μακράς Γέφυρας (Uzunkopru ), όπου θα δούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ο οποίος είναι σε αναστήλωση με ενέργειες του Δημάρχου σε συνεργασία του Πατριαρχείου  και κατευθυνόμαστε  για το «Παρίσι της Ανατολής» την Αδριανούπολη (  Edirne ).Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να περιηγηθούμε σε παλιά ελληνικά κτίσματα όπως το « Ζάππειο Παρθεναγωγείο » ,το « Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο » που είχε ιδρυθεί  το 1872. Eλεύθερος χρόνος  για τις αγορές μας. Θα γνωρίσουμε τα μνημεία της δεύτερης κατά σειρά πρωτεύουσας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αρχίζουμε με το  εκπληκτικό έργο  αρχιτεκτονικής  του Sinan – Selimye με τους 4 μιναρέδες, το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα  Μιμάρ Σινάν. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο πρώτο νοσοκομείο (Μουσείο Υγείας)της Οθωμανικής περιόδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 χλμ)

Πρωινό και  εν συνεχεία αναχωρούμε για το Κaraagac παλιά Ορεστιάδα, όπου δόθηκε στην Τουρκία με  τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 .Ελεύθερος χρόνος στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του όπου στάθμευε το Οριάν Εξπρές. Αναχώρηση για Ελλάδα και  μετάβαση στην παραθαλάσσια Αλεξανδρούπολη, που είναι χτισμένη με άψογη ρυμοτομία & σχεδιασμένη σύμφωνα με το Ιπποδάμειο σύστημα. Μεταξύ άλλων θα δούμε και τον ψηλό Φάρο, ναυτικό σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα & επιστροφή από την Εγνατία Οδό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

 

Τιμή κατ’ άτομο  σε δίκλινο δωμάτιο : 115€

Τιμή μονοκλίνου:  150

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • 2 διαν/σεις στο ξενοδοχείο SULTAN 3*
  • 2 πρωινά γεύματα
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ της εκδρομής  23%

 

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, φιλοδωρήματα, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.