ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 27-29/10/17

 


ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 27-29 / 10 (3 ημ)

1η μέρα : Θεσσαλονίκη– Σουφλί – Ορεστιάδα – Αδριανούπολη
Αναχώρηση από το γραφειο μας 08:00 το πρωί . Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω της Εγνατίας οδού, περνάμε από τις λίμνες της Βόλβης και τον ποταμό Στρυμώνα. Πριν την Καβάλα στο τουριστικό του Χρυσανθίδη θα κάνουμε τη δεύτερη σύντομη στάση μας. Συνεχίζουμε κατευθυνόμενοι προς τον Έβρο και στην πόλη του μεταξιού το γραφικό Σουφλί, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα περίφημα μεταξωτά Σουλιώτικα εργόχειρα. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας γεύμα (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε βόρεια περνώντας το ακριτικό Διδυμότειχο και την σύγχρονη πόλη της Ορεστιάδας και φθάνουμε στον τελωνειακό σταθμού των Καστανιών. Έλεγχος και αγορές στο duty free.
Περνάμε στη γειτονική Τουρκία και την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ,την θρυλική Αδριανούπολη ή Εντίρνε στα τούρκικα. Κατά την περιήγηση μας στην πόλη θα κάνουμε μία στάση στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της (παλιάς Ορεστιάδας ), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα κομμάτι που έχει διασωθεί από το «ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ » καθώς και το μνημείο από την συνθήκη της Λωζάνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση ή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα αυθεντικό χαμάμ. Μεταφορά με το πούλμαν στο πολυκατάστημα Margi που είναι ανοικτό μέχρι τις 22.30,όπου μπορείτε να ψωνίσετε ή να φάτε βραδινό γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αδριανούπολη ( περιήγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας (ΤΟ ΝΤΑΡΟΥΣΙΦΑ) Μία από της ιδιότητες του θεραπευτηρίου ήταν η μουσική θεραπεία. Εκεί όπου εκτός από τις ιατρικές γνώσεις της εποχής, χρησιμοποιούσαν τον ήχο του νερού που ερχόταν από το σιντριβάνι και ωραίες μελωδίες όπου βοηθούσαν τους ασθενείς να εφησυχάζουν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ομορφότερο τζαμί της Τουρκίας το εντυπωσιακό Σελιμιέ (Selimiye ), έργο αρχιτέκτονα ελληνικής καταγωγής. Aκολουθεί περιήγηση στην άλλοτε ελληνική συνοικία και ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 16.00 στην κλειστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και να γνωρίσετε τα τοπικά σιροπιαστά γλυκά, το κιουνεφέ και τα γνωστά λουκούμια από ψίχα αμυγδάλου μπαντέμ εσμεζί ( badem ezmezi ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις και τις παροχές του ξενοδοχείου ή να κάνετε SPA . Προαιρετική διασκέδαση.
Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Αδριανούπολη – θεσσαλονίκη
Πρωινό . Ελεύθερο χρόνος στο εμπορικό κέντρο από τις 10.00 – 11.00 για τα τελευταία ψώνια σας και αναχωρούμε από την Αδριανούπολη. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέχρι το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές και μετά τον τελωνειακό έλεγχο περνάμε στα ελληνικά σύνορα. Το μεσημέρι θα κάνουμε στάση για το μεσημεριανό μας γεύμα στην Ορεστιάδα. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ Φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Περιλαμβάνονται :

*Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
*Διαμονή στην Αδριανούπολη στο ξενοδοχείο Sultan 3* Superior
*Πρωινό- μπουφέ στο ξενοδοχείο
*Περιηγήσεις του προγράμματος
* Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
* Συνοδός της εκδρομής

Τιμή συμμετοχής 110 ευρώ

Προσοχή : Ταξιδεύετε με ταυτότητα νέου τύπου ή με διαβατήριο σε ισχύ που θα πρέπει να έχετε μαζί σας