ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 12-18/08/17

7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΛΒΑΝΙΑ – MAΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΔΑΛΜΑΤΙΚEΣ ΑΚΤΕΣ – ΒΟΣΝΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ

 

Πόγραδετς – Ποτγκόριτσα – Μπούντβα – Κότορ – Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ

Ντρογκίρ – Ζαντάρ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγκρεπ – Βελιγράδι

                                              12 -18/08/2017

 

 

1η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΛΒΑΝΙΑ –  PODGORITSA  ( 575χλμ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση ώρα 07:00 το πρωί . Διέλευση από το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής. Διασχίζουμε την Αλβανία με ενδιάμεση στάση στο Πόγραδετς στις όχθες τις λίμνης της Οχρίδας και συνεχίζοντας περιφερειακά από Ελμπασάν (Γεύμα ατομικά), Δυρράχιο,   Τίρανα, διέλευση συνόρων Αλβανίας – Μαυροβουνίου και άφιξη στην πρωτεύουσα ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.Τακτοποίηση στo ξενοδοχείο. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα :  PODGORITSA – BAR – BUDVA  – KOTOR  – NEUM ( 256χλμ)

Πρωινό και περιήγηση της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Bar το μεγαλύτερο λιμάνι του Μαυροβουνίου. Στην πορεία μας θα δούμε από το πούλμαν το γραφικό νησάκι του Αγ.Στεφάνου στο οποίο λειτουργούσε ένα από τα πιο πολυτελέστατα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την πόλη  Budva, φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο  – τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη. Περιήγηση και βόλτα στα στενά δρομάκια.  Ελεύθερος χρόνος για καφέ.

Συνεχίζοντας κάνουμε το γύρο του πανέμορφου FIORD BOKA. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φθάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Εκεί θα περιηγηθούμε στην καταπληκτική μεσαιωνική πόλη Κότορ, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4.5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Η ομορφότερη αλλά και πιο ενδιαφέρουσα από ιστορικής άποψης πόλη της ακτογραμμής του Μαυροβουνίου (Διεθνές ιστορικό μουσείο της UNESKO). Μετά την πόλη HERCEG NOVI μπαίνουμε στην Κροατία, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών.  Άφιξη στο  NEUM . Τακτοποίηση στo ξενοδοχείο. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

3η μέρα :  NEUM – DUBROVNIK ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ και προαιρετική κρουαζιέρα ) NEUM            ( 256χλμ)

Πρωινό και ξεκινάμε την επίσκεψη  μας  στο ιστορικό Dubrovnik που δίκαια θεωρείται το διαμάντι της Αδριατικής. Θα επισκεφθούμε την παλαιά πόλη του Dubrovnik, που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για τα μεσαιωνικά και νεώτερα μνημεία του. Απέκτησε μεγάλα πλούτη και κτίστηκε με μια εκπληκτική αρχιτεκτονική από τους καλύτερους αρχιτέκτονες της Ιταλίας. Το ιστορικό τμήμα του είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και κρήνες. Στην ξενάγηση μας  θα περπατήσουμε στην Πλάτσα Στράντουν, τον κεντρικό πεζόδρομο και θα θαυμάσουμε το Παλάτι Σπόντζα, την Κρήνη του Ονούφριου, τον πύργο του Ρολογιού, τον Καθεδρικό Ναό,την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγ. Βλάσιου, την Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία της Παναγίας ,το ανάκτορο του Βενετσιάνου διοικητή, τα μοναστήρια των Φραγκισκανών και των Δομινικανών για να καταλήξουμε στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Ελεύθερος χρόνος για σουβενίρ και γεύμα έξ ιδίων. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια

 

κρουαζιέρα (προαιρετικά) στα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το μικρό αυτό αρχιπέλαγος αποτελείται από μικρά και μεγαλύτερα νησάκια, όλα κατάφυτα, πολύ γραφικά και το καθένα με τη δική του ομορφιά. Κάθε νησί αποτελεί και μια μικρή αποκάλυψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : NEUM – MOSTAR – SPLIT –  DROGIR –  ZADAR περιοχή ( 325χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Mostar (παλιά γέφυρα –stari most). Είναι η βασίλισσα του Νερετβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, ενώ συνιστά  πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει επίσης χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αφού  περιηγηθούμε στην πόλη,  συνεχίζουμε για το Split, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Αδριατικής, πρωτεύουσα της Κροατικής περιοχής. Περιήγηση της πόλης όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι του Διοκλητιανού, κτισμένο τον 4ο αιώνα σαν μοναδικό κάστρο και παλάτι για τον Αυτοκράτορα. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία) και στην γραφική γειτονιά  Βαρός.  Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τη νησίδα – πόλη το μεσαιωνικό Ντρογκίρ. Περνώντας πάνω από την φαντασμαγορική γέφυρα Τούτζμαν και ακολουθώντας την γραφική ακτογραμμή των Δαλματικών ακτών, περνάμε πολλά γραφικά χωριά και φθάνουμε στο Ντρογκίρ  που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Tρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός, με άριστη τουριστική υποδομή. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας .  Άφιξη στην πόλη ΖΑΝΤΑΡ, και περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε τη χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη  βάση του Βυζαντινού στόλου. Το 1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα.    Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΖΑΝΤΑΡ  –  ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ –  ΖΑΓΚΡΕΠ ( 280χλμ)

Πρωινό  και   αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ.  Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα  μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα « πάρουμε μαζί μας ». Η φύση δημιούργησε  ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από τη μία λίμνη στην άλλη. O περίπατος μέσα  σ΄αυτήν  την μαγεία  (μήκος 18χιλ.) γίνεται με τα πόδια , με τραινάκι και μικρά ποταμόπλοια.  Ελεύθερος χρόνος για γεύμα ατομικά . Στη συνέχεια  αναχώρηση για την πόλη ΖΑΓΚΡΕΠ πρωτεύουσα της Κροατίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα:  ZΑΓΚΡΕΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  ( 480χλμ)

Πρωινό,  και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πανέμορφη πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του Αγίου Στέφανου – σύμβολο της πόλης, ύστερα από την αναστήλωση του μετά τον σεισμό του 1880, το παλάτι του επισκόπου, δίπλα στο ναό, και την αγορά Dolac (την κεντρική αγορά του Ζάγκρεμπ). Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην Πέτρινη Πύλη, στην είσοδο της Άνω Πόλης, με την ζωγραφιά της Παναγίας, το προεδρικό παλάτι και το κοινοβούλιο. Στην συνέχεια αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό, το Νόβισαντ, την <Αθήνα της Σερβίας> όπως την αποκαλούν. Στην περιηγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrova-radin, τον Καθεδρικό Ναό , το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το όμορφο Βελιγράδι. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

 

 

 

7η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ   – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ( 630χλμ)

Πρωινό  και στη σύντομη περιήγηση της πόλης θα δούμε το Μουσείο Τίτο, τον Άγιο Σάββα (ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων), το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, το Kalemegdan  και το φρούριο-κάστρο της πόλης, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβου.  Στη συνέχεια αναχώρηση  για Θεσσαλονίκη. Περνώντας περιφερειακά από Νίς και  Σκόπια και κάνοντας τις απαιτούμενες στάσεις για καφέ , φαγητό και ξεκούραση   άφιξη στα σύνορα Σκοπίων – Ελλάδας, έλεγχος ταυτοτήτων ή διαβατηρίων .Άφιξη τις βραδυνές ώρες.

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Τιμή ατόμου σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο 415 €

 Τιμή ατόμου σε μονόκλινο δωμάτιο 580€

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας
  • Έξι διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*** και 4****
  • Ημιδιατροφή (6 πρωινό και 6 δείπνα)
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Φόροι είσοδοι πόλεων chek point
  • Τοπικούς ξεναγούς

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 Επιπλέον γεύματα, ποτά, είσοδοι αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα από αυτό.

 

Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  ή διαβατήριο νέου τύπου που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία.

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και  αντίστροφα.

 

Λίμνες Πλίτβιτσε

 

Ντουμπρόβνικ

 

Κοτόρ

.