ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ-ΠΡΟΥΣΑ ( 5ημ / 4νχτ)

1η ΗΜΕΡΑ:ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (610 χλμ)

Αναχώρηση 06.00 από το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό,στάση στη Μουσθένη για καφέ.Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε  νωρίς   το απόγευμα στην Κων/πολη. Πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης ,προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα  σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης . Διανυκτέρευση .

2η   ΗΜΕΡΑ :ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για ημερήσια εκδρομή στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα. Παίρνοντας το καράβι φθάνουμε στη Γιαλόβα και από εκεί στην Προύσα. Άφιξη και περιήγηση πόλης όπου θα δούμε το μνημείο του Kαραγκιόζη, το περίφημο Ουλού τζαμί του 1399, και τα λουτρά του αυτοκράτορα Ιουστινιανού .Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της Πόλης (φημισμένη για τα μεταξωτά της) και επιστροφή αργά το βράδυ στην Κων/πολη. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ :  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την προβλήτα όπου θα πάρουμε το καράβι της γραμμής για να μεταβούμε στα μαγεμένα νησάκια της Προποντίδας τα Πριγκηπόνησα ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη , Πρίγκηπος).  Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο από τα νησάκια την Πρίγκηπο όπου θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Δημητρίου Πριγκήπου.Στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας με τα γραφικά παιτίνια. Επιστροφή νωρίς το μεσημέρι στην Πόλη. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Κάπαλι Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Ξεκούραση. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε  σε εστιατόριο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ :   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για  περιήγηση στην Πόλη . Θα ξεκινήσουμε με τη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα . Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμι του Σουλτάνου Αχμετ  και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής. Νωρίς το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο ιδιωτικό νησάκι της Galatasaray μέσα στο Βόσπορο στο Suada Club . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση .To βράδυ προαιρετικά γεύμα στην περιοχή Κούμ Καπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακούς πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση.

5η   ΗΜΕΡΑ :  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ( 610 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση  για  να μεταβούμε στο Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ναό του Αγ.Γεωργίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της Άλωσης. βρεθούμε στο εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM για να περιηγηθούμε στο μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης .Κατόπιν  αναχώρηση για  Θεσσαλονίκη.  Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό .Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας .

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 

Τιμή μονόκλινου : 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
  • 4 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4*
  • 4 πρωινά γεύματα
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
  • Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας
  • Τοπικό ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Το ΦΠΑ της εκδρομής

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό