ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΤΕΡΓΕΣΤΗ-ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

8 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

 

Αναχ : 11 -18/08/2018

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ , ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ΣΕΡΒΙΑΣ

ΖΑΓΚΡΕMΠ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ΚΡΟΑΤΙΑΣ

ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

ΤΕΡΓΕΣΤΗ –  Η  ΠΟΛΗ  του ART  NOUVEAU

ΟΠΑΤΙΑ - Η “ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ της ΚΡΟΑΤΙΑΣ”

ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ  – το ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΘΕΑΜΑ

ΖΑΝΤΑΡ – ΝΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ

ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ οι  ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ –  το ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ

ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – πρωτεύουσα του ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΤΙΡΑΝΑ  – πρωτεύουσα της ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

1Η ΗΜΕΡΑ :ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση στις 06.00 π.μ. από τα γραφεία μας. Διέλευση από τα σύνορα Ευζώνων και άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Στη συνέχεια γνωριμία με την όμορφη πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με τα πάμπολλα καταστήματα, καφέ και μπαράκια. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΖΑΓKΡΕMΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο ΖΑΓKΡΕMΠ. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση  μας στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το Θυρεό της Χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη Αψίδα.Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του Αγίου Στέφανου – σύμβολο της πόλης, ύστερα από την αναστήλωση του μετά τον σεισμό του 1880, το παλάτι του επισκόπου δίπλα στο ναό, και την αγορά Dolac (την κεντρική αγορά του Ζάγκρεμπ). Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην Πέτρινη Πύλη, στην είσοδο της Άνω Πόλης, με την ζωγραφιά της Παναγίας, το Προεδρικό παλάτι,  το Κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτήρια και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα η οποία έχει πληθυσμό περίπου 278.000 κατοίκους. Είναι μια γοητευτική πολιτεία που αναπτύχθηκε κυρίως μετά τον 15ο αιώνα, στους πρόποδες ενός λόφου, όπου υπήρχε ισχυρό φρούριο. Στα τέλη του 17ου και κατά τον 18ο αιώνα, η Λουμπλιάνα υπέστη ταυτόχρονα την Ιταλική και την Αυστριακή επίδραση και απέκτησε πολλά μνημεία και κατοικίες σε στυλ μπαρόκ ή νεοκλασσικό που αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο θέλγητρο της. Θα δούμε στην περιήγησή μας την Μέστνι Τριγκ, που είναι η κεντρική αρτηρία της παλιάς πόλης  που περιστοιχίζεται από πολλά κτίρια μπαρόκ και κοσμείται με μνημειακή κρήνη η οποία κατασκευάστηκε το 1751 (οι αλληγορικές μορφές συμβολίζουν τα τρια κυριότερα ποτάμια της το Σάβα, τον Κρκα και το Λιουμπλιάνιτσα). Θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πρεσερνόβ με τον καθεδρικό Ναό που είναι ένα επιβλητικό κτίσμα γοτθικού ρυθμού αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο (1707) και το Δημαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα : ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μιά ιδιαίτερα αξιόλογη επίσκεψη στα φημισμένα σπήλαια POSTOJANA, από τα μεγαλύτερα, δεύτερα σε μέγεθος της Ευρώπης μήκους 24χλμ. Θα διασχίσουμε  ένα μεγάλο τμήμα περίπου 3.200 μ. με το ειδικό τρενάκι σε μιά όμορφη διαδρομή και θα συνεχίσουμε περπατώντας μαζί με τον τοπικό Αγγλόφωνο ειδικό ξεναγό. Ο σχηματισμός και οι αποχρώσεις των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών δίνουν την αίσθηση μιάς ζωγραφιάς. Συνεχίζουμε για την Τεργέστη μια  πόλη που είναι γεμάτη με πολλά δείγματα art nouveau και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Το κέντρο της πόλης προσφέρεται για μια ωραία βόλτα στους δρόμους του Borgo Teresiano με τα κομψά νεοκλασικά κτίρια που δίνουν στην πόλη τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πανέμορφη Piazza Unit D’ italia, μια από τις μεγαλύτερες και σίγουρα ομορφότερες πλατείες με θέα προς τη θάλασσα και στην καρδιά της πόλης τον καθεδρικό ναό  που είναι αφιερωμένος στον San Giusto  πολιούχο της Τεργέστης, τον Άγιο Νικόλαο που είναι το σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του την 1η Δεκεμβρίου 1797  και τον παρέδωσαν στούς Τούρκους του Βελιγραδίου. Τέλος θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο καστρο όπου εκεί έζησε ο αρχιδούκας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων μαζί με την γυναίκα του. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την περιοχή ΚΟΖΙΝΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΟΠΑΤΙΑ – ΡΙΕΚΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – περιοχή ΖΑΝΤΑΡ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την φημισμένη Οπάτια, κτισμένη στο βορειοανατολικό  άκρο της γνωστής , μεγάλης χερσονήσου της ΊΣΤΡΙΑ και πνιγμένη μέσα σε κήπους από  ροδοδάφνες καί μπουκαβίλιες. Άπό τα πλέον φημισμένα τουριστικά θέρετρα η ΟΠΑΤΙΑ όπου τα στενά σοκάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες και η μυρωδιά της μπουκαβίλιας δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαίο ότι φιλοξενούσε πάντα υψηλά ιστάμενους  βασιλείς όπως ο Γκούστα Μέλερ και η Ισιδώρα Ντουκάν. Θα απολαύσουμε ένα πανέμορφο τοπίο με πολυτελή αρχοντικά κτίρια της δυναστείας των Αψβούργων και θα καταλήξουμε μετά από μία ωραία διαδρομή στην κοσμοπολίτικη παραλία. Συνεχίζουμε περνώντας από το σημαντικότερο λιμάνι της Κροατίας την ΡΙΕΚΑ ,που αποπνέει την αύρα της Αυστροουγγαρίας και φθάνουμε  στην περιοχή των λιμνών ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα  μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα « πάρουμε μαζί μας ». Η φύση δημιούργησε  ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη, άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από τη μία λίμνη στην άλλη. O περίπατος μέσα  σ΄αυτήν  την μαγεία  (μήκος 18χιλ.) γίνεται με τα πόδια, με τραινάκι και μικρά ποταμόπλοια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα ατομικά. Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή του ΖΑΝΤΑΡ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

 

5η μέρα :  ΖΑΝΤΑΡ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ – DUGOPOLJE

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για την πόλη ΖΑΝΤΑΡ. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε τη χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη  βάση του Βυζαντινού στόλου. Το 1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα.  Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τη νησίδα – πόλη, το μεσαιωνικό Ντρογκίρ. Περνώντας πάνω από την φαντασμαγορική γέφυρα Τούτζμαν και ακολουθώντας την γραφική ακτογραμμή των Δαλματικών ακτών, περνάμε πολλά γραφικά χωριά και φθάνουμε στο Ντρογκίρ  που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Tρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός, με άριστη τουριστική υποδομή. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας .

Συνεχίζουμε για το ΣΠΛΙΤ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Αδριατικής, πρωτεύουσα της Κροατικής περιοχής. Περιήγηση της πόλης όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι του Διοκλητιανού, κτισμένο τον 4ο αιώνα σαν μοναδικό κάστρο και παλάτι για τον Αυτοκράτορα. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία) και στην γραφική γειτονιά  Βαρός. Άφιξη στο DUGOPOLJE περιοχή του  Σπλίτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

  6η μέρα : ΣΠΛΙΤ – NTOYMΠΡΟΒΙΝΚ – περιοχή HERCEG NOVI

Πρωινό και ξεκινάμε την επίσκεψη μας στο ιστορικό Dubrovnik που δίκαια θεωρείται το διαμάντι της Αδριατικής. Θα επισκεφθούμε την παλαιά πόλη του Dubrovnik, που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για τα μεσαιωνικά και νεώτερα μνημεία του. Απέκτησε μεγάλα πλούτη και κτίστηκε με μια εκπληκτική αρχιτεκτονική από τους καλύτερους αρχιτέκτονες της Ιταλίας. Το ιστορικό τμήμα του είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και κρήνες. Στην ξενάγηση μας  θα περπατήσουμε στην Πλάτσα Στράντουν, τον κεντρικό πεζόδρομο και θα θαυμάσουμε το Παλάτι Σπόντζα, την Κρήνη του Ονούφριου, τον πύργο του Ρολογιού, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγ. Βλάσιου, την Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία της Παναγίας,το ανάκτορο του Βενετσιάνου διοικητή, τα μοναστήρια των Φραγκισκανών και των Δομινικανών για να καταλήξουμε στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Ελεύθερος χρόνος για σουβενίρ και γεύμα έξ ιδίων. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα (προαιρετικά) στα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το μικρό αυτό αρχιπέλαγος αποτελείται από μικρά και μεγαλύτερα νησάκια, όλα κατάφυτα, πολύ γραφικά και το καθένα με τη δική του ομορφιά. Κάθε νησί αποτελεί και μια μικρή αποκάλυψη. Το απόγευμα αναχώρηση για περιοχή HERCΕG NOVI. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: HERCEG NOVIKOTOΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ– ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – TIΡANA

Πρωινό και ξεκινάμε να κάνουμε το γύρο του πανέμορφου FIORD BOKA. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φθάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Εκεί θα περιηγηθούμε στην καταπληκτική μεσαιωνική πόλη Κότορ, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4.5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Η ομορφότερη αλλά και πιο ενδιαφέρουσα από ιστορικής άποψης πόλη της ακτογραμμής του Μαυροβουνίου (Διεθνές ιστορικό μουσείο της UNESKO). Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την πόλη ΜΠΟΥΤΒΑ, φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο  – τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη. Περιήγηση και βόλτα στα στενά δρομάκια. Ελεύθερος  χρόνος για καφέ και στη συνέχεια αναχώρησηγια την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Τακτοποίηση στo ξενοδοχείο. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΤΙΡΑΝΑ – ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό, διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Αλβανίας. Διασχίζουμε την Αλβανία και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην πρωτεύουσα ΤΙΡΑΝΑ. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στήν πόλη. Συνεχίζουμε περνώντας περιφερειακά από Δυρράχιο,   Ελμπασάν και η επόμενη στάση μας θα είναι στήν πόλη Πόγραδετς στις όχθες τις λίμνης της Οχρίδας. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ. Διέλευση συνόρων Αλβανίας-Ελλάδας μέσω Κρυσταλλοπηγής και άφιξη στην πόλη μας τις βραδυνές ώρες  

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

485 € το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

650 € το άτομο σε μονοκλίνο

 

 

 

 

Η επικύρωση των θέσεων γίνεται κατόπιν προκαταβολής 250