ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

 25-29/10/18 (5ημ/4νχτ) Αεροπορικώς

 

 

1η ΗΜΕΡΑ:  25/10 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  (αεροπορικώς)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης στις 08.00 και πτήση απ ευθείας για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος στην Ωραία του Πέραν. Πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης ,προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα  σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης . Διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ : 26/10 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου.. Συνεχίζουμε για περιήγηση στην Πόλη . Θα ξεκινήσουμε με τη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα . Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμι του Σουλτάνου Αχμετ  και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής  Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαικής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση . Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε  σε εστιατόριο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής . Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ : 27/10  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την προβλήτα όπου θα πάρουμε το καράβι της γραμμής για να μεταβούμε στα μαγεμένα νησάκια της Προποντίδας τα Πριγκηπόνησα ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη , Πρίγκηπος).  Θα επισκεφθούμε τη Χάλκη . Με τα γραφικά παΐτόνια θα βρεθούμε στην ομώνυμη Θεολογική Σχολή που βρίσκεται « σκαρφαλωμένη » στο  λόφο της Ελπίδος . Θα περιηγηθούμε στη Σχολή και στις ιστορικές αίθουσες αυτής . Επιστροφή νωρίς το μεσημέρι στην Πόλη. Ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά γεύμα στην περιοχή Κουμ Καπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακούς πλανόδιους μουσικούς.  Διανυκτέρευση .

4η ΗΜΕΡΑ  28/10 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να περάσουμε την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και να βρεθούμε στην πάλαι ποτέ Ελληνική συνοικία της Χαλκηδόνας (Kadikoy). Χρόνος ελεύθερος στο γνωστό και μεγάλο παζάρι της περιοχής. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγ. Ευφημίας και συνεχίζουμε για να μεταβούμε στο Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ναό του Αγ.Γεωργίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Αλωσης. Συνεχίζουμε για να βρεθούμε στο εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση . Το βράδυ ελεύθερο για μία βόλτα στην Ωραία του Πέραν με τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση .

5η ΗΜΕΡΑ 29/10 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία μας ψώνια. Συγκέντρωση γύρω στις 11:30 στο ξενοδοχείο για να βρεθούμε σε ένα από τα ακριβότερα προάστια της Κωνσταντινούπολης, τα FLORYA όπου θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε κατ’ιδίαν το μεσημεριανό μας, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια των Βαλκανίων ( μουσείο γεύσεων) το BEYTI RESTAURANT .αναχώρηση για το αεροδρόμιο Kemal Ataturk της Κων/πολης για να πάρουμε την απ ευθείας πτήση μας που θα μας οδηγήσει στη Θεσσαλονίκη .

 

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο   : 390€ + 100€ φόροι αεροδρομίου

Τιμή κατ άτομο σε μονόκλινο  :    520€ + 100€ φόροι αεροδρομίου

 

 

              ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Αεροπορικό εισιτήριο με Turkish Airlines

TK1882 25OCT 09:40-11:00

TK1893 29OCT 20:15-20:40

 • 1 βαλίτσα 20 κιλών + 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά άτομο
 • Mεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 • 4 διαν/σεις σε ξενοδοχείο RAMADA ISTANBUL TAKSIM 4*   περιοχή Ταξίμ
 • 4 πρωινά γεύματα
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Τοπικό ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Το ΦΠΑ της εκδρομής 24%

 

 

        ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.