ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 21-24/09

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

21 – 24/ 09/ 18

 

 

1η ημέρα : 21/09  Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 16.00 και αναχώρηση για Μυτιλήνη στις 18.00. Άφιξη στο νησί, επιβίβαση στο λεωφορείο μας ,σύντομη περιήγηση στην προκυμαία του νησιού και χρόνος ελεύθερος για το δείπνο μας στο κέντρο του νησιού. Στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στον κόλπο της Γέρας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα : 22/9 – Μυτιλήνη-  Αγιάσος – Αγ.Παρασκευή – Μανταμάδος – Αγ. Ραφαήλ   (100 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την «Ελβετία της Λέσβου» την πνιγμένη μέσα στο πράσινο ,Αγιάσο. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην  Καρίνη για να δούμε τον πλάτανο όπου στην σπηλιά του, έμενε συχνά ο λαΐκός ζωγράφος Θεόφιλος Χατζημιχαήλ. Συνεχίζουμε για την Αγιάσο, προσκύνημα  στο ναό της  Κοίμησης της Θεοτόκου όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά, με μαστίχα και κερί. Χρόνος ελεύθερος για καφέ σ ένα από τα παραδοσιακά καφενεδάκια του χωριού. Συνεχίζουμε για Μανταμάδο , μέσω Αγ. Παρασκευής όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και θα δούμε ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο. Άφιξη στο Μανταμάδο, όπου βρίσκεται το μεγάλο προσκύνημα της Ορθοδοξίας. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι με τη μοναδική ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη, φιλοτεχνημένη από χώμα και αίμα, το αίμα των μοναχών που σφαγιάσθηκαν πριν από  1000 χρόνια από τους Σαρακηνούς πειρατές. Χρόνος ελεύθερος για το προσκύνημα και τον καφέ μας.  Συνεχίζουμε για τη Σκάλα Μιστεγνών όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για το μεσημεριανό μας γεύμα εξ’ ιδίων.

Νωρίς το απόγευμα  θα βρεθούμε στο  « λόφο των Καρυών» Θερμής όπου βρίσκεται σήμερα η μονή του Αγ. Ραφαήλ από τον 13ο αιώνα. Χρόνος για προσκύνημα .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε παραδοσιακή τοπική κουζίνα σε ταβερνούλα της Θερμής . Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα  : 23/09 –  Μονή Λειμώνος  – Πέτρα – Μόλυβος ( 80 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση  για Β.Δ. της Καλλονής και σε απόσταση 5 χλμ , για να βρεθούμε στην καταπράσινη  κοιλάδα όπου φιλοξενεί  μια μοναστική πολιτεία , μια μικρογραφία του Αγίου Όρους ,τη Μονή Λειμώνος , τη μεγαλύτερη σε έκταση Μονή της Λέσβου που χρονολογείται από το 1526. Προσκύνημα και συνεχίζουμε για το Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας , ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι , όπου εκεί βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγ. Ιγνατίου. Συνεχίζουμε για τα βόρεια παράλια της Λέσβου , την Πέτρα. Θα επισκεφθούμε την Παναγία Γλυκοφιλούσα της Πέτρας, μετέωρος ναός χτισμένος στην κορυφή ενός βράχου ύψους 40 περίπου μέτρων, από τον οποίο ολόκληρο το χωριό πήρε το όνομά του. Ο ναός είναι πασίγνωστος για τα 124 σκαλισμένα στο βράχο σκαλοπάτια , τα οποία πρέπει να ανέβει κανείς για να τον επισκεφθεί.  Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό . Συνεχίζουμε βόρεια ,φτάνουμε στο Μόλυβο ( Μήθυμνα) τον πιο γραφικό ίσως τόπο του νησιού. Πατρίδα του ποιητή  Αργύρη Εφταλιώτη. Χρόνος ελεύθερος για απογευματινό καφέ . Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ξεκούραση . Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο του νησιού . Διανυκτέρευση .

4η ημέρα :  24/09  Μυτιλήνη  – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας κατά τις 11: 00 για το κέντρο του νησιού .Χρόνος ελεύθερος στη γνωστή αγορά του νησιού όπου μπορούμε να πάρουμε τα παραδοσιακά γλυκά « γεμάτα » ή το γνωστό ούζο της Μυτιλήνης και τη μυρωδάτη ρίγανη του νησιού. Πριν την άφιξή μας στο αεροδρόμιο , θα μεταβούμε στην περιοχή Καγιάννη για να προσκυνήσουμε την ολόσωμη εικόνα του Ταξιάρχη. Στην ίδια περιοχή ,στη Βαρειά , βρίσκεται και το γνωστό μουσείο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ , εφόσον είναι ανοιχτό θα το επισκεφθούμε. Μετάβαση στο αεροδρόμιο στις 18.00 για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για Θεσσαλονίκη .Άφιξη στην πόλη μας στις 20.15.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο   : 310  €

σε μονόκλινο      :  370  

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Αεροπορικό εισιτήριο μετ’  έπιστροφής  με ASTRA AIRLINES
 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
 • 3 πρωινά γεύματα
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Τοπικό ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α εκδρομής

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

 • Φόροι αεροδρομίων  + 30 €  κατ άτομο
 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Τα γεύματα , τα ποτά , τα φιλοδωρήματα και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • 1,5€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου 3*

 

 

Πτήσεις ASTRA AIRLINES

 

Αναχώρηση από Θες/νικη 21/09 15:40 άφιξη Μυτιλήνη 16:45

Αναχώρηση από Μυτιλήνη 24/09 17:45 άφιξη Θες/νικη 18:50