ΠΡΟΥΣΑ ΤΡΙΓΛΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 17-20/01

ΠΡΟΥΣΑ  ( Θ. Λειτουργία στην Τρίγλια )

17 – 20/01/19  ( 4ημ/3νχτ)

 

1η ημέρα : 17/01   ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΡΟΥΣΑ  ( 580 χλμ )

Αναχώρηση 06.00 από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στη Χαριλάου. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ..Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Biga) την αρχαία πόλη Πηγές, και περνάμε έξω από τα γνωστά χωριά : Γωνιά, Ροδιά, Κιζίκο ( Edincik), Αρτάκη ( Erdek) και άφιξη στην Πάνορμο ( Bandirma ) στο κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου  όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι ( Karacabey ) όπου φημίζεται  για τα νοστιμότερα  κρεμμύδια της Τουρκίας για την Προύσα. Άφιξη το απόγευμα στη Προύσα .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση .

 

2η ημέρα :18/01  ΠΡΟΥΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην καταπράσινη Προύσα όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Θα περιηγηθούμε στο μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399 για να καταλήξουμε στην Σκεπαστή Αγορά της Προύσας που φημίζεται για τα βαμβακερά της , τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.ά. Μεσημεριανό γεύμα εξ’ ιδίων δοκιμάζοντας το παραδοσιακό Iskender Kebap. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση .

 

3η ημέρα :19/01   ΠΡΟΥΣΑ – ΤΡΙΓΛΙΑ  – ΜΟΥΔΑΝΙΑ – ΣΙΓΗ-   ΠΡΟΥΣΑ ( 85 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για να να παραβρεθούμε στη Θεία Λειτουργία  και τον αγιασμό των υδάτων ,που θα τελεστεί μετά από 97 χρόνια, στον Ι. Ναό του Αγ. Βασιλείου στην Τρίγλια  ( Zeytinbag ) από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο .Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στο πάλαι ποτέ ελληνικό χωριό  όπου ήταν η πατρίδα  του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου Καλαφάτη ( 1867-1922).Μέχρι πριν 90 χρόνια περίπου υπήρχαν 7 εκκλησίες, μια από αυτές η Παναγία η Παντοβασίλισσα, τμήμα της οποίας σώζεται στο δυτικό μέρος του χωριού. Λέγεται πως είναι η πρώτη εκκλησία στον κόσμο που αγιογραφήθηκε και πως τις κολόνες της , τις έφεραν από την Αλεξάνδρεια. Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό κατ ιδίαν . Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τα παραθαλάσσια Μουδανιά  ( Mudanya ) , όπου εδώ υπογράφτηκε η Συνθήκη Ανακωχής των Μουδανιών. Θα δούμε επίσης τον Ι.Ναό του Αγ. Γεωργίου.  Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από ελαιώνες για να φτάσουμε στη Σιγή  ( Kumyaka ) , σημαντική κωμόπολη του ελληνισμού με περίπου 4.000 Ελληνες πριν την Ανταλλαγή. Στην καρδιά του χωριού θα αντικρίσουμε την Εκκλησία των Ταξιαρχών , βυζαντινό Ναό με 2 θόλους . Νωρίς το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο . Διανυκτέρευση .

 

4η  ημέρα  : 20/01-  ΠΡΟΥΣΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ  – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ( 580 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση  για να δούμε το μαυσωλείο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Osman και του υιού του Orhan ,όπου θα έχουμε και μια εξαιρετική πανοραμική θέα της Προύσας απ το λεγόμενο «μπαλκόνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Συνεχίζουμε για την Απολλωνιάδα ( Golyazi ), για να δούμε τον Ι. Ναό του Αγίου Παντελεήμονα  καθώς και την ομώνυμη λίμνη. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και φθάνουμε στη Λάμψακο. Επιβίβαση στο ferry boat και διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελλίων, περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu ).Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό. Συνεχίζουμε μέσω Κεσάνης για τα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο   : 210 €

σε μονόκλινο      :  295


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Εισιτήρια καραβιών Καλλίπολη – Λάμψακο μετ επιστροφής
 • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο TIARA 4* στην Προύσα
 • 3 πρωινά γεύματα σε buffet
 • 3 βραδινά γεύματα σε buffet
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
 • Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας
 • Τοπικό ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Το ΦΠΑ 24 % της εκδρομής

 

     ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, δηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό