ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

 

 ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

1η ΗΜΕΡΑ:  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ (450 χλμ)

Αναχώρηση στις 06:00 από την Θεσσαλονίκη. Με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο τελωνείο των Κήπων, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, άφιξη στη Αδριανούπολη. Επίσκεψη στη δεύτερη κατά σειρά πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Αδριανούπολη, το «Παρίσι της Ανατολής». Θα δούμε το πρώτο νοσοκομείο της Οθωμανικής περιόδου, στην συνέχεια το  εκπληκτικό έργο  αρχιτεκτονικής  του Sinan – Selimye , το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα  Μιμάρ Σινάν. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε σε παλιά ελληνικά κτίσματα όπως το « Ζάππειο Παρθεναγωγείο » , το « Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο » που είχε ιδρυθεί  το 1872 καθώς και ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας. Συνεχίζουμε για την Ραιδεστό. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ  (130 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό-Εθνογραφικό Μουσείο Ραιδεστού, όπου εκτίθενται μεταξύ άλλων και ευρήματα από την αρχαία Πέρινθο και την γύρω περιοχή, την συνοικία με τα παλιά ελληνικά σπίτια, το μουσείο & την Κρήνη Rakoczi. στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Θράκης “Tekira Alisveris Merkezi”. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση & αργά το απόγευμα δείπνο με διασκέδαση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:  ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:30. Είσοδος στην Ελλάδα & μετάβαση στην κωμόπολη των Φερών. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο βυζαντινό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας του 12ου αι., που είναι μικρογραφία της Αγιά Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης και οι ντόπιοι αποκαλούν “Παρθενώνα” της Θράκης. City-tour by bus στην παραθαλάσσια Αλεξανδρούπολη, που είναι χτισμένη με άψογη ρυμοτομία & σχεδιασμένη σύμφωνα με το Ιπποδάμειο σύστημα. Μεταξύ άλλων θα δούμε και τον ψηλό Φάρο, ναυτικό σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα & επιστροφή από την Εγνατία Οδό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
  • 2 διαν/σεις σε ξενοδοχείο RAMADA TEKIRDAG 5* (www.ramadatekirdag.com)
  • 2 πρωινά γεύματα
  • 2 βραδινά γεύματα
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό