ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ– ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ– ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
« Στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη »
10-16/06/2015

1η ΗΜΕΡΑ : 10/06  : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  ( 610 χλμ )
Αναχώρηση  06.00 από το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση για πρωινό καφέ στη Μουσθένη. Σύνορα Κήπων , έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε  νωρίς το απόγευμα στη Βασιλεύουσα. Θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης για να επισκεφθούμε  την Παναγία  του Μπαλουκλί ,τη Ζωοδόχο Πηγή  με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια της Άλωσης της Πόλης, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Θ’ απολαύσουμε τον απογευματινό μα καφέ κάνοντας μια προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία ν ‘απολαύσουμε την πολίτικη κουζίνα σ’ ένα από τα εστιατόρια της Πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : 11/06 : ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ (455 χλμ )
Πρωινό και πριν πάρουμε το δρόμο για την Άγκυρα αναχώρηση  για να επισκεφθούμε  το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.  Στη συνέχεια  αναχώρηση μέσω κρεμαστής Γέφυρας του Βοσπόρου διασχίζουμε την ασιατική πλευρά της Πόλης .Θα περάσουμε από τη Νικομήδεια,  Μπολού και με τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας φθάνουμε νωρίς το απόγευμα στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας .Θα έχουμε χρόνο για να ξεναγηθούμε στο Μουσείο των Πολιτισμών της Ανατολίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση . Δείπνο . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ :12/06 : ΑΓΚΥΡΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ  (400 χλμ )
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την πόλη της Καισάρειας ( Kayseri)το πάλαι ποτέ οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Καππαδοκίας ,διατηρώντας μέχρι το 1924 τον ορθόδοξο πληθυσμό της. Σήμερα γνωστή για τον παστουρμά της. Τα βυζαντινά τείχη, οι εκκλησίες μουσεία και η σκεπαστή αγορά μπαχαρικών και του παστουρμά της δίνουν ξεχωριστό ύφος και ομορφιά.  Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης . Συνεχίζουμε 7 χλμ νοτίως της Καισαρείας όπου θα επισκεφθούμε το χωριό Μουταλάσκη( Talas),όπου ήταν η πατρίδα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Υπήρξε θέρετρο των πλουσίων κατοίκων και διατήρησε τον ελληνικό χαρακτήρα μέχρι το 1924 .Άφιξη  το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι ( Urgup).Δείπνο.Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : 13/06 : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΝΕΑΠΟΛΗ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΠΟΡΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ  ( 320 χλμ )
***Σημείωση: Νωρίς το πρωί προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την πανέμορφη Καππαδοκία
Πρωινό και αφού περάσουμε από Νεάπολη ( Nevsehir)και Κόρα (Gore)άφιξη στην υπόγεια πολιτεία τηςΜαλακοπής
(Derinkuyu) με βάθος περίπου 85 μέτρων σε 8 διαφορετικά επίπεδα με την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων να δεσπόζει
στην είσοδό της. Περιήγηση στους τόπους όπου άγιασαν μορφές του  ορθόδοξου μοναχισμού και επόμενος σταθμός η πόλη της Καρβάλης (Guzelyurt) με τον ομώνυμο ναό του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου, χτισμένο σε μια πλαγιά από πωρόλιθο , θα δούμε επίσης τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο ,που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο . Συνεχίζουμε για τον Πόρο (Bor)της Νίγδης, τη γενέτειρα του Πρόδρομου Μποδοσάκη, για να μετέχουμε στον Εσπερινό όπου θα τελεστεί  από τον Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο.  Στη συνέχεια όσοι επιθυμούν προαιρετικά, μπορούν να παρακολουθήσουν το χορό των Δερβίσηδων, ενός σοφιστικού ιερατικού τάγματος . Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : 14/06 : ΠΡΟΚΟΠΙ-ΤΖΑΛΕΛΑ- ΣΙΝΑΣΣΟΣ – ΚΟΡΑΜΑ- ΑΒΑΝΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ ( 120 χλμ )
Πρωινό και αναχωρούμε για Τζαλέλα ( Cemilkoy), περνώντας από Σινασσό. Άφιξηστο αλλοτινόΕυμορφοχώριον όπου είχαν χτιστεί δύο σχολεία και υπάρχει ακόμα η εγκαταλελειμμένη ορθόδοξη εκκλησία του Τιμίου Σταυρού ή Κωνσταντίνου και Ελένης που είχε κτισθεί το 1838. Θα παραστούμε στη Θεία Λειτουργία όπου θα τελεστεί από τον Οικ. Πατριάρχη
κ.κ. Βαρθολομαίο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  θα περιηγηθούμε στη Σινασσό ( Mustafapasa)όπου θα δούμε την εκκλησία των Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης και το αρχοντικό Ρίζου. Συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο Κόραμα
(Goreme), με τις λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες και παρεκκλήσια, όπου υπάρχει η μοναστική πολιτεία που ανάγεται από τον 9ο – 14ο αιώνα. Εμείς θα σταθούμε στις πιο αξιόλογες Karanlik( σκοτεινή εκκλησία) και την εντυπωσιακότερη απ’ όλες, Τοκαλί ( εκκλησία των Στεφάνων), με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Χριστού. Συνεχίζουμε για το Άβανος , μια πόλη χτισμένη στον Άλυ ποταμό και είναι γνωστή  για τα αγγειοπλαστικά της είδη. Επιστρέφουμε για το Προκόπι. Πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας θα περιηγηθούμε στην πόλη .Θα δούμε το Δημαρχείο το οποίο κατασκευάστηκε με πέτρες από το Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Όσοι επιθυμούν θα προσκυνήσουν την οικία
( στάβλο), όπου διέμενε και κοιμήθηκε οσιακά ο Ομολογητής της Πίστεως μας Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ : 15/06 : ΠΡΟΚΟΠΙ-ΠΡΟΥΣΑ ( 690 χλμ )
Πρωινό  και αναχώρηση για την Προύσα (Bursa). Μέσω Νεάπολης και Αλμυρής λίμνης  (TuzGolu) περιφερειακά της Άγκυρας και μ’ ενδιάμεσες στάσεις στο Eskisehirκαι νωρίς το απόγευμα άφιξη το απόγευμα στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. Θα επισκεφθούμε στην Σκεπαστή Αγορά με τα γνωστά μεταξωτά και βαμβακερά της προϊόντα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση .

7η ΗΜΕΡΑ : 16/06 :  ΠΡΟΥΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ( 650 χλμ )
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αναχώρηση δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην Αρχαία Λάμψακο. Επιβίβαση  στο ferryboatκαι διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελλίων, περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη(Gelibolu),γενέτειρα της γνώστης σε όλους μας Σοφίας Βέμπο  . Άφιξη στα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ ‘ οδών άφιξη αργά το βράδυ  στην πόλη μας .

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο  σε δίκλινο και τρίκλινο δωμάτιο  475 €
Τιμή για μονόκλινο   640€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • 1 διαν/ση στην Κων/πολη σε ξεν/χείο 4* στην περιοχή Ταξίμ με πρωινό
 •  1 διαν/ση στην Άγκυρα σε ξεν/χειο  4* με ημιδιατροφή
 • 3 διαν/σεις στην Προκόπι στο ξεν/χειο  5* με ημιδιατροφή
 • 1 διαν/ση στην Προύσα στο ξεν/χειο  5* με ημιδιατροφή
 • 6 πρωινά γεύματα
 • 5 δείπνα στα ξενοδοχεία εκτός Κων/πολης .
 • Συνοδός  του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
 • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλο το πρόγραμμα
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης κατ ‘άτομο
 • Φ.Π.Α

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Εισόδους μουσείων , αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών
 • Διασκεδάσεις ,ποτά , και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Φιλοδωρήματα ( στους αχθοφόρους στα ξενοδοχεία , οδηγό ,ξεναγό )

Leave a Reply