Μείωση 12% στα έσοδα από τον τουρισμό της αναμένει η Τουρκία

posted in: Τα νέα μας | 0

Τα τουριστικά έσοδα της Τουρκίας για φέτος εκτιμάται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Detur, κ. Firuz Bağlıkaya, ότι θα κυμανθούν περίπου στα 30 δισ. δολ., έναντι στόχου για 35 δισ. δολ.

Τα έσοδα από τον τουρισμό της Τουρκίας ενδέχεται να μειωθούν κατά 12% φέτος σε σχέση με πέρυσι, εκτός εάν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Detur, κ. Firuz Bağlıkaya και υποψήφιο νέο πρόεδρο στην Ένωση Τουρκικών Γραφείων της Τουρκίας (TURSAB) στις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου.

Οι αφίξεις του Ιουλίου ανήλθαν σε 5,5 εκατομμύρια και του 7μήνου σε 20,38 εκατ. Οι απώλειες από τη Ρωσία στο 7μηνο έφτασαν σε ποσοστό το 21,6%, από τη Γαλλία το 17,8%, από την Ιταλία το 21,6%, από τη Νορβηγία το 12%, ενώ από την Ιαπωνία το 31,5%.

“Για να ξεπεραστούν οι απώλειες και να βελτιωθεί η εικόνα της Τουρκίας στο εξωτερικό, θα πρέπει να ξεκινήσουν διαφημιστικές εκστρατείες που να έχουν στόχο τον προορισμό, και όχι διαφημιστικές εκστρατείες για το σύνολο της χώρας”, δήλωσε ο κ. Bağlıkaya, προσθέτοντας ότι πρέπει να υποστηριχθούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που πρόσφατα αντιμετωπίζουν ακυρώσεις κρατήσεων.

Τα τουριστικά έσοδα φέτος, όπως εκτίμησε, θα κυμανθούν γύρω στα 30 δισ. δολ., έναντι στόχου για 35 δισ. δολ.

– See more at: http://traveldailynews.gr/news/article/60619#sthash.Awk9tArw.dpuf