Καππαδοκία

 • Duration: 8 Ήμερες
 • Location: Καππαδοκία
 • Price:

 

Ημερα 1η

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Αναχώρηση το πρω στις 06.00 από τα γραφεία μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε νωρίς το απόγευμα στη Βασιλεύουσα. Πρώτη γνωριμία με την Πόλη κάνοντας προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε την πολίτικη κουζίνα σ’ ένα από τα εστιατόρια της Πόλης . Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 2η

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό μας γεύμα, αναχώρηση για το λίκνο της Ορθοδοξίας, την Καππαδοκία. Μέσω Κρεμαστής Γέφυρας του Βοσπόρου διασχίζουμε την ασιατική πλευρά της Πόλης. Θα περάσουμε από την Νικομήδεια, Μπολού, την πρωτεύουσα ‘Αγκυρα και μέσω Αλμυράς Λίμνης ( TUZ GOLU ) και Ακσαράι και αφού κάνουμε απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, άφιξη στο Προκόπιο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 3η

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ιχλάρα ( Περίστρεμμα ), μια κλειστή κοιλάδα γεμάτη από πρωτοχριστιανικές εκκλησίες που λαξεύτηκαν από τους βράχους. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου της Καρβάλης, όπου σήμερα μετατράπηκε σε τέμενος, για να θαυμάσουμε και το τέμπλο του Ναού.Στη συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφθούμε την 8 επιπέδων και χτισμένη σε βάθος 85 μέτρων περίπου, υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής ( Derinkuyu ) με τα υπόγεια δωμάτια, εκκλησίες και διαδρόμους που θυμίζουν λαβύρινθο . Επιστροφή στο Προκόπιο στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 4η

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για να περιηγηθούμε στην ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας. Θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Goreme ( Κόραμα ) με τις λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες και παρεκκλήσια, όπου υπάρχει η μοναστική πολιτεία που ανάγεται από τον 9 ο -14 ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το γεωλογικό συγκρότημα ‘Αβανος, όπου υπάρχουν εργαστήρια κατασκευών από πυλό και όνυχα. Θα μεταβούμε στη Σινασσό για να δούμε την εκκλησία του Αγ. Κων/νου και της Αγ.Ελένης, θα δούμε το μέρος που μαρτύρησε ο ‘Οσιος Ιωάννης ο Ρώσος, θα περάσουμε από τον ‘Αλυ ποταμό και το ακραίο Κάστρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη της Καισάρειας, γνωστή για τον παστουρμά της. Θα δούμε την ελληνική και αρμένικη συνοικία, επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγ.Βασιλείου, χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Επιστροφή στο Προκόπιο στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετικά μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον χορό των Δερβήσιδων από μέλη τάγματος, επικεφαλής του οποίου βρίσκεται ο «Σείχης» Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 5η

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση μέσω ‘Αγκυρας και Εσκισεχίρ για την πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. ‘Αφιξη νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 6η

ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Πρωινό και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη Σκεπαστή Αγορά της Προύσας που φημίζεται στα μοναδικής ποιότητας μεταξωτά και βαμβακερά είδη της πόλης. Πριν την αναχώρησή μας θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη. Στη συνέχεια παίρνουμε το ferry boat όπου περνούμε στη Γιάλοβα, θα δούμε την Αρετσού και το βράδυ άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Προαιρετική διασκέδαση σε εστιατόριο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 7η

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στον βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα (Ντικιλίτας)- οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας, ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής. Μετάβαση στην προβλήτα και αναχώρηση για Πριγκηπόννησα ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) με άφιξη στη Χάλκη. Γνωρίμία με το νησί και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περίφημη Θεολογική Σχολή της Χάλκης . Επιστροφή το απόγευμα στην Πόλη για να βρεθούμε στην Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί ) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, δερμάτινα, χειροποίητα χαλιά ,ασημικά και γενικά είδη λαικής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικό γεύμα στις ψαροταβέρνες της Πόλης, απολαμβάνοντας άρωμα και γεύση Πόλης. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 8η

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ,και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι .Στη συνέχεια θα μεταβούμε σ’ ένα από τα πιο σημαντικά αγιάσματα της Πόλης, την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Υμνος το 626 μ.Χ. Πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής θα δούμε επίσης την Παναγία του Μπαλουκλί ,τη Ζωοδόχο Πηγή με το θαυματουργό αγίασμα και παραδοσιακά ψάρια της ‘Αλωσης της Πόλης, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών. Επιστροφή για Θεσσαλονίκη, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 1. Μεταφορές –μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
 2. 3 διανυκτερεύσεις στην Κων/πολη σε ξενοδοχείο 4*
 3. 1 διανυκτέρευση στην Προύσα σε ξενοδοχείο 5*
 4. 3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο 5* στο Προκόπιο
 5. 7 πρωινά γεύματα
 6. 1 βραδινό γεύμα στην Προύσα
 7. 3 βραδινά γεύματα στην Καππαδοκία
 8. Συνοδός – ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
 9. Ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 10. Ασφάλεια αστικής ευθύνης κατ’ άτομο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 1. Εισόδους
 2. Εισιτήρια για το καράβι στα Πριγκηπόννησα
 3. Διασκεδάσεις , ποτά ,φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό