Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα «Πάσχα στη Βασιλεύουσα – πρόγραμμα 7 Επιταφίων»

 • Duration: 5 Ήμερες
 • Location: Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα
 • Price: Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 260€ / Τιμή μονόκλινου : 390€
Book Now

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα 25/04 -29/04/19 (5ημ/4νχτ) «Πάσχα στη Βασιλεύουσα – πρόγραμμα 7 Επιταφίων»

 

Ημερα 1η

25/04 Μ.Πέμπτη Θεσ/νίκη – Κων/πολη

Αναχώρηση 06.00 από τα γραφεία μας .Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε νωρίς το απόγευμα στην Κων/πολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα σε μια από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 2η

26/04 Μ.Παρασκευή Ασιατική Κων/πολη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδήλωση του Ζωγραφείου Λυκείου όπου θα συμμετέχουμε στο καθιερωμένο προσκύνημα των 7 επιταφίων σε ακραίες κοινότητες της επαρχίας Χαλκηδόνος ( Ασιατική Κων/πολη). Αφού περάσουμε την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου θα ξεκινήσουμε με την Αγία Παρασκευή περιοχή Beykoz, στη συνέχεια με τον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Pasabahce, Θεία Μεταμόρφωση περιοχή Κανδυλλί, στη συνέχεια στον Αγ. Παντελεήμονα στο Κουσκουντζούκι όπου θα συμμετάσχουμε στην αποκαθήλωση και μεταφορά του Σταυρωμένου. Δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα. Συνεχίζουμε για τον Προφήτη Ηλία Σκουτάρεως. Κατόπιν θα μεταβούμε στην Αγ. Ευφημία στη Χαλκηδόνα και τελειώνουμε με τον Αγ. Ιωάννη Καλαμισίου. Επιστροφή στην ευρωπαΐκή Κων/πολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή του Επιταφίου στο Πατριαρχείο, στον Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στην «Ωραία του Πέραν» με τα τόσα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 3η

27/04 Μ.Σάββατο Κων/πολη

Πρωινό και αναχώρηση για να απολαύσουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε για περιήγηση της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε με τη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 14 ο αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά ) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαΐκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος στο Ταξίμ για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Προαιρετικό Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 4η

28/04 Κυριακή του Πάσχα – Κων/πολη – Πριγκιπόνησα (προαιρετικά)

Πρωινό και αναχώρηση για την προβλίτα όπου θα πάρουμε το καράβι της γραμμής για να μεταβούμε στα μαγεμένα νησάκια της Προποντίδας τα Πριγκηπόνησα ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος). Εμείς θα πάμε στη Χάλκη όπου θα παρακολουθήσουμε τη Δεύτερη Ανάσταση στο Ι.Ναό Αγ. Τριάδος. Νωρίς το μεσημέρι επιστροφή στην Πόλη. Μεσημεριανό πασχαλιάτικο γεύμα στο γνωστό εστιατόριο της Λωξάντρας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ξεκούραση . Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε εστιατόριο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 4η

29/04 Κων/πολη – Θεσ/νίκη

Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα θαυμάσουμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της Άλωσης. Πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης στο Istanbul Forum. Ελεύθερος χρόνος. Κατόπιν αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό. Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 • 4 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* περιοχή Taxim
 • 4 πρωινά γεύματα
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό όπου απαιτείται
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Πλήρης ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Το Φ.Π.Α της εκδρομής 24%

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  [ps2id id=’booknow’ target=”/]

 • Αναστάσιμο δείπνο
 • Εισόδους μουσείων
 • Διασκεδάσεις, ποτά
 • Τα εισιτήρια για το καράβι στα Πριγκηπόνησα
 • Ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Φιλοδωρήματα

[ps2id id=’booknow’ target=”/]

Κανε Κρατησε