ΠΑΡΑΛΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

  • Duration: 6 Ήμερες
  • Location: ΠΑΡΑΛΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ
  • Price:
Book Now

ΠΑΡΑΛΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

 

Ημερα 1η

25/04 Θεσ/νίκη – Αϊβαλί

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06.00. Διέλευση από Εγνατία Οδό ,στάση για πρωινό καφέ στη Μουσθένη. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Διέλευση από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μέσω Κεσσάνης , Καλλίπολης άφιξη στη Μάδυτο απ’ όπου με ferry boat διασχίζουμε τον Ελλήσποντο. Άφιξη στο Αϊβαλί , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 2η

26/04 Αϊβαλί – Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση για να θαυμάσουμε τις αλλοτινές Κυδωνίες όπου μας καλωσορίζουν με θύμησες χρόνων που το μαρτυρούν τα παλιά εγκαταλελειμμένα σπίτια και σχολεία των Ελλήνων. Επίσκεψη στα Μοσχονήσια, ένα ιδιαίτερο νησιωτικό σύμπλεγμα. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε τον Ναό των Ταξιαρχών. Διασχίζοντας τον κόλπο Αδραμυτίου και μέσω Δικιλί άφιξη στην Πέργαμο ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Ασκληπιείο καθώς επίσης και την Κόκκινη Εκκλησία. Χρόνος ελεύθερος σε έκθεση – εργαστήριο κατασκευής όνυχα. Στη συνέχεια μέσω Μενεμένης άφιξη στο Κορδελιό της Σμύρνης. Σήμερα μια νεόδμητη περιοχή κατοικιών με ωραία παραλία και μεγάλα πάρκα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην παλιά ελληνική συνοικία.. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ παρακολούθηση του επιταφίου στον Ι.Ν Αγίας Φωτεινής και μετά προαιρετική βόλτα στο πανέμορφο, γεμάτο από φοινικόδεντρα Κορδόνι. Το κομμάτι που φωτογραφήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο τότε …πριν την Καταστροφή αλλά και τώρα με τα παλιά ρωμέικα αρχοντικά να στέκουν εκεί. Θα δούμε και το Ελληνικό Προξενείο . Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 3η

27/04 Σμύρνη – Βουρλά – Αλάτσατα – Τσεσμέ – Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση. Η πορεία μας ακολουθεί την νότια ακτή του κόλπου της Σμύρνης, και θα περάσουμε έξω από τα Βουρλά, την Σκάλα Βουρλών (αρχ. Κλαζομεναί), όπου σώζεται και το σπίτι του ποιητή Γιώργου Σεφέρη, τα Αλάτσατα, το Λυθρί (αρχ.Ερυθραί), την Κάτω Παναγία και άλλα χωριά όπου ο ελληνισμός ανθούσε μέχρι το 1922. Συνεχίζουμε για να κατευθυνθούμε προς τον παραθαλάσσιο Τσεσμέ, την παλιά ελληνική Κρήνη ακριβώς απέναντι από την Χίο, στην δυτική άκρη της χερσονήσου της Ερυθραίας. Στον Τσεσμέ θα παραμείνουμε για γεύμα εξ’ ιδίων σε μια από τις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες. Επιστρέφοντας στη Σμύρνη από την Ακρόπολη, το κάστρο του Κατιφέ Καλέ θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και του κόλπου. Το βράδυ θα μεταβούμε στον Ι.Ν Αγ. Βουκόλου για την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο . Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 4η

28/04 Σμύρνη – Έφεσσος – Κουσάντασι- Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική Έφεσσο, την αρχαία Ιωνική πόλη που υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της Μεσογείου και διατηρεί πολλά μνημεία της Ελληνικής και Ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού. Είναι η πρώτη σε σειρά αναφοράς εκκλησία της Αποκαλύψεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Εφέσσου με τις άριστα διατηρημένες αρχαιότητες. Θα περπατήσουμε την οδό των Κουρητών, θα δούμε από κοντά την περίφημη βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τα λουτρά, την αγορά, τα δημόσια κτίρια κ.ά. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Βασιλική του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό πάνω στον τάφο του Αγίου, στο λόφο του Αγιασουλούκ. Έχει μήκος 130 μ. και πλάτος 40 μ. και διατηρείται σχετικά σε καλή κατάσταση. Επίσης θα δούμε το ναό της Αρτέμιδος που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Αμέσως μετά επίσκεψη στο Κιρκιντζέ, χωρίο εξακοσίων κατοίκων σήμερα, που ονομάζεται Sirince(Σιρίντζε) και φωλιάζει στις πλαγίες των λόφων, 350μ πάνω από τη θάλασσα ανάμεσα σε πυκνά δάση. Ο Κιρκιντζές μοιάζει εκπληκτικά με τα χωριά του Πηλίου, η αρχιτεκτονική του είναι καθαρά Οθωμανική-Βαλκανική, "χωριάτικη". Στα μικρά πλακόστρωτα δρομάκια ντόπιοι αγρότες πωλούν προϊόντα της περιοχής. Σώζονται οι δυο τελευταίες εκκλησίες που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «Ματωμένα Χώματα», ο υποτυπωδώς ανταστηλωμένος με δωρεά Αμερικανικού Χριστιανικού οργανισμού Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (1805) και ο υπό αναστήλωση Άγιος Δημήτριος (1849). Σώζεται και το παλιό ελληνικό σχολείο στην είσοδο του χωριού όπου σήμερα λειτουργεί εστιατόριο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι, που βρίσκεται απέναντι από την Σάμο, ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ψώνια και για όσους θέλουν να γευματίσουν. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημερα 5η

28/04 Σμύρνη – Έφεσσος – Κουσάντασι- Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση για μία ακόμα περιήγηση στην πόλη της Σμύρνης. Θα δούμε το Κονάκι ( Διοικητήριο) με το γραφικό Ρολόι,σύμβολο της πάλαι ποτέ ελληνικής Σμύρνης. Θα περάσουμε από τα προάστια του Μπουτζά, του Κορδελιού, του Μπουρνόβα, δρόμοι και γωνιές που διατηρούν την ατμόσφαιρα της παλιάς κοσμοπολίτικης Σμύρνης των Ρωμιών. Ελευθερος χρόνος για την αγορά της Σμύρνης. Συνεχίζουμε για το Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 6η

28/04 Σμύρνη – Έφεσσος – Κουσάντασι- Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου όπου διεξήχθη ο Τρωικός πόλεμος με αφορμή το «μήλον της έριδος». Θα δούμε και το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Θα διασχίσουμε τον Ελλήσποντο και φθάνουμε στη Μάδυτο. Κατευθυνόμαστε για το συνοριακό σταθμό των Κήπων . Με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν άφιξη αργά στην πόλη μας

 

Κανε Κρατησε