ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 06-09/09/21

  • Duration: 4 Ήμερες
  • Location:
  • Price: 225

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
06-09/09/2021

1η ΗΜΕΡΑ: 06/09 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (610 χλμ)
Αναχώρηση 06.00 απο το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ .Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε νωρίς το απόγευμα στην Κων/πολη. Πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης ,προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης . Διανυκτέρευση .
2η ΗΜΕΡΑ 07/09 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην Πόλη . Θα επισκεφτούμε το υπέροχο Μουσείο Μωσαϊκών του Βυζαντινού Παλατιού. Τα ψηφιδωτά του κοσμούσαν το Μέγα Παλάτιον ( Χρυσό Παλάτι), των βυζαντινών αυτοκρατόρων και μας δίνουν εικόνες ανθρώπων, ζώων, ενδυμασίας και καθημερινής ζωής της εποχή. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση . Το απόγευμα μετάβαση για να παραστούμε στον Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .
3η ΗΜΕΡΑ 08/09 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ενορία Γενέθλιο της Θεοτόκου Κοινότητος Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου Βοσπόρου, όπου θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Μετά θα έχουμε μεσημεριανό γεύμα εξ ιδίων και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση .
4η ΗΜΕΡΑ :09/09 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ( 610 χλμ )
Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στο Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ναό του Αγ.Γεωργίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Αλωσης..Κατόπιν αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό .Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας .

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : 225€
Τιμή κατ άτομο σε μονόκλινο : 310€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
• Mεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
• 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο RAMADA ISTANBUL TAXIM 4* στο Ταξίμ
• 3 πρωινά γεύματα
• Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
• Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας
• Τοπικό ξεναγό
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Το ΦΠΑ της εκδρομής 24%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
• Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
• Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.