ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΠΟΚΡΙΕΣ 29/02-02/03

  • Duration: 4 Ήμερες
  • Location:
  • Price: 140

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
29/02-02/03/2020

1η ΗΜΕΡΑ: 29/02 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (450 χλμ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00 και έπειτα ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω της Εγνατίας οδού, και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο τελωνείο των Κήπων, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια, άφιξη στη πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την θρυλική Αδριανούπολη ή Εντίρνε στα τούρκικα. Κατά την περιήγηση μας στην πόλη θα κάνουμε μία στάση στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της (παλιάς Ορεστιάδας ), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα κομμάτι που έχει διασωθεί από το «ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ» καθώς και το μνημείο από την συνθήκη της Λωζάνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση ή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα αυθεντικό χαμάμ. Απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο μας βρίσκεται το καινούργιο πολυκατάστημα ΕRASTA και πολύ κοντά επίσης στο ξενοδοχείο είναι το πρώτο ΜALL MARGI OUTLET. Και τα 2 πολυκαταστήματα είναι ανοικά μέχρι τις 22.00,όπου μπορείτε να ψωνίσετε ή να φάτε βραδινό γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ: 01/03 ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας (ΤΟ ΝΤΑΡΟΥΣΙΦΑ) Μία από της ιδιότητες του θεραπευτηρίου ήταν η μουσική θεραπεία. Εκεί όπου εκτός από τις ιατρικές γνώσεις της εποχής, χρησιμοποιούσαν τον ήχο του νερού που ερχόταν από το σιντριβάνι και ωραίες μελωδίες όπου βοηθούσαν τους ασθενείς να εφησυχάζουν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ομορφότερο τζαμί της Τουρκίας το εντυπωσιακό Σελιμιέ (Selimiye), έργο αρχιτέκτονα ελληνικής καταγωγής. Aκολουθεί περιήγηση στην άλλοτε ελληνική συνοικία και ελεύθερος χρόνος στην κλειστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και να γνωρίσετε τα τοπικά σιροπιαστά γλυκά, το κιουνεφέ και τα γνωστά λουκούμια από ψίχα αμυγδάλου μπαντέμ εσμεζί (badem ezmezi ). Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: 02/03 ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 χλμ)
Πρωινό και εν συνεχεία αφού κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια στη Αδριανούπολη, αναχώρηση για Ελλάδα. Άφιξη στην παραθαλάσσια Αλεξανδρούπολη, που είναι χτισμένη με άψογη ρυμοτομία & σχεδιασμένη σύμφωνα με το ιπποδάμειο σύστημα. Μεταξύ άλλων θα δούμε και τον ψηλό Φάρο, ναυτικό σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα & επιστροφή από την Εγνατία Οδό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 140€
Τιμή μονοκλίνου: 170 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
2 διαν/σεις στο ξενοδοχείο RYS 4*
2 πρωινά γεύματα
Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης GENERALI
ΦΠΑ της εκδρομής 24%

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, φιλοδωρήματα, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.