Αδριανούπολη

 • Duration: 3 Ήμερες
 • Location: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
 • Price:

 

Ημερα 1η

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση 06.00 από τα γραφεία μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στην Ξάνθη για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για το «Παρίσι της Ανατολής» την Αδριανούπολη ( Edirne ).Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 2η

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να περιηγηθούμε σε παλιά ελληνικά κτίσματα όπως το «Ζάππειο Παρθεναγωγείο » ,το « Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο » που είχε ιδρυθεί το 1872. Eλεύθερος χρόνος για τις αγορές μας. Θα γνωρίσουμε τα μνημεία της δεύτερης κατά σειρά πρωτεύουσας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αρχίζουμε με το εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής του Sinan – Selimye με τους 4 μιναρέδες, το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο πρώτο νοσοκομείο (Μουσείο Υγείας)της Οθωμανικής περιόδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημερα 3η

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και εν συνεχεία αναχωρούμε για το Κaraagac παλιά Ορεστιάδα, όπου δόθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 .Ελεύθερος χρόνος στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του όπου στάθμευε το Οριάντ Εξπρές. Αναχώρηση για Ελλάδα. City-tour by bus στην παραθαλάσσια Αλεξανδρούπολη, που είναι χτισμένη με άψογη ρυμοτομία & σχεδιασμένη σύμφωνα με το ιπποδάμειο σύστημα. Μεταξύ άλλων θα δούμε και τον ψηλό Φάρο, ναυτικό σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα & επιστροφή από την Εγνατία Οδό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 1. Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 2. 2 διαν/σεις στο ξενοδοχείο
 3. 2 πρωινά γεύματα
 4. 2 βραδινά γεύματα
 5. Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
 6. Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 8. ΦΠΑ της εκδρομής 24%

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 1. Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 2. Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, φιλοδωρήματα, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο
  πρόγραμμα ως προαιρετικό.