ΙΟΡΔΑΝΙΑ 02-06/03/2020 (AMMAN-ΒΗΘΑΝΙΑ-ΠΕΤΡΑ-ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ)

  • Duration: 5 Ήμερες
  • Location:
  • Price: 750

ΙΟΡΔΑΝΙΑ
2 – 6 /03 /20 ( 5ημέρες )

«Αμμάν – Γέρασα- Μάταμπα – Όρος Νέμπο, Βηθανία – Πέτρα – Νεκρά Θάλασσα»

1η ημέρα : 02/03 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΜΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 15.00 και αναχώρηση για Αμμάν στις 17.10 με απ ευθείας πτήση της RYANAIR
Άφιξη στις 19.35 , συνάντηση με τον ξεναγό μας, διαδικασίες διαβατηρίων και παραλαβή αποσκευών. Στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο μας θα δούμε πανοραμικά ένα μέρος της πόλης του Αμμάν με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τις νέες γέφυρες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση . Δείπνο .Προαιρετικά μπορούμε μετα το δείπνο μας να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης για μια γνωριμία, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα και ζαχαροπλαστεία με το τοπικό γλυκό κνάφεν
Διανυκτέρευση .

2η ημέρα : 03/03 ΑΜΜΑΝ – ΓΕΡΑΣΑ , Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στην πόλη του Αμμάν. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στην συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η “Πομπηϊα της Ανατολής”. Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα : 04/03 AMMAN – ΜΑΤΑΜΠΑ – ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ, – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Μάταμπα πασίγνωση πόλη, μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, όπου ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Θα επισκεφθούμε την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου όπου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. Σ αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ βλέπουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Μεσημεριανό προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακές γεύσεις. Χρόνος ελεύθερος στην τοπική αγορά με τα ψηφιδωτά και τα πολύχρωμα τοπικά υφάσματα. Συνεχίζουμε για το Όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γή της Επαγγελίας του Μωυσή .
Κατευθυνόμαστε προς τη Νεκρά Θάλασσα , από τα πιο σημαντικά θαύματα της φύσης, φτάνοντας εώς και 450μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Ονομάστηκε Νεκρά Θάλασσα επειδή καμιά μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει με΄σα στο εξαιρετικά αλμυρό νερό της και δεν επιτρέπει σε κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα βάθη της !! Αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο αποδίδεται ως το πρώτο κέντρο περιποίησης του δέρματος, με το μεγαλύτερο φυσικό SPA του πλανήτη ! Η ονομασία της λίμνης ως «Νεκρά Θάλασσα» οφείλεται στην παντελή έλλειψη ζωής και στα « βαριά κύματα» που δύσκολα δημιουργούνται. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Νεκρά Θάλασσα. Χρόνος ελεύθερος για κολύμπι μιας και το νερό της Νεκράς θάλασσας φημίζεται για τις ιαματικές του ιδιότητες ή μπορούμε ν απολαύσουμε τις μοναδικές παροχές του ξενοδοχείο σε SPA !
Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : 05/03 ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΠΕΤΡΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του νομαδικού λαού προερχόμενου από τη Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι ( Σικ ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος και τα 100μ., για να φθάσουμε στο τέλους του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο ( Χαζνέ ), το πιο γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημέιο της Πέτρας. Τελειώνουμε με τη ρωμαική πλευρά της πόλης , όπου και θα δούμε το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και το ναό της κόρης του Φαραώ.
Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό γεύμα κατ ιδίαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νεκρά Θάλασσα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : 06/03 ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ ( ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ )– ΑΜΜΑΝ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βηθανία όπου συνδέεται άμεσα με τη ζωή του Ιησού και του Ιωάννη του Βαπτιστή. «Όαση » μέσα στην έρημο το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου , όπου ο φιλόξενος Σεβασμιότατος Φιλαδελφείας και Νεοκαισάριας κ. Βενέδικτος θα μας ξεναγήσει στους χώρους του μοναστηριού. Συνεχίζουμε για τον Ιορδάνη ποταμό το φυσικό γεωγραφικό σύνορο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ιορδανία , όπου αποδεδειγμένα πια , βαπτίστηκε ο Ιησούς. Για τη μετάβασή μας προς το βαπτιστήριο θα χρησιμοποιήσουμε ειδικά αμαξίδια. Έχοντας γεμίσει ψυχικά και πνευματικά από την επίσκεψή μας στο Μοναστήρι , αναχωρούμε πια για την πόλη του Αμμάν. Μεσημεριανό γεύμα προαιρετικά στο γνωστό εστιατόριο SUFRA με τοπικές σπεσιαλιτέ. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο . Η πτήση της επιστροφής μας στις 20.10 , άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22.35.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής κατ άτομο σε δίκλινο : 750 eur
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο : 960 eur
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
• Αεροπορικό εισιτήριο μετ’ έπιστροφής RYANAIR ( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΜΑΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
• Μία βαλίτσα – 20kg και μία χειραποσκευή / άτομο
• Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας
• 2 διανυκτερεύσεις στο Αμμάν HOTEL GENEVA 4*
• 2 διανυκτερεύσεις στη Νεκρά Θάλασσα HOTEL GRAND EAST 4*
• 4 πρωινά γεύματα σε μπουφέ
• 4 βραδινά γεύματα σε μπουφέ
• Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
• Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
• Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό
• Βίζα Ιορδανίας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

• Φόροι αεροδρομίων : + 145 € / άτομο
• Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
• Φιλοδωρήματα : 20€ /άτομο ( καταβάλλονται πριν την αναχώρηση μας )
• Τα γεύματα , τα ποτά , και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Για ταξίδι σε χώρες εκτός Ε.Ε. χρειάζεστε απαραίτητα διαβατήριο νέου τύπου που έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία που να έχει 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία άφιξής σας στη χώρα προορισμού !

Για τη συμμετοχή σας απαιτείται ως προκαταβολή το ποσό των 350 eur εώς 20/01
β’ προκαταβολή εώς 03/02 το ποσό των 350 eur
εξώφληση εώς 24/02