ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 03-06/01/20

 • Duration: 4 Ήμερες
 • Location:
 • Price: 185

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

03 – 06/ 01/ 20

                                                                                                                       

1η ημέρα : 03/01  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (610 χλμ)

Αναχώρηση 06.00 απο το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό,στάση στη Μουσθένη για καφέ.Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε  νωρίς   το απόγευμα στην Κων/πολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα  σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης. Προτείνουμε μια βόλτα στην «Ωραία του Πέραν». Στο πεζόδρομο της Istiklal .Διανυκτέρευση .

2η ημέρα  : 04/01 –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και αναχώρηση για προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε με περιήγηση στην Πόλη . Θα ξεκινήσουμε με τη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμι του Σουλτάνου Αχμετ  και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής  Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαικής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση . Το βράδυ προαιρετικά γεύμα στην περιοχή Κουμ Καπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακά πλανόδιους μουσικούς.  Διανυκτέρευση .

 

 3η ΗΜΕΡΑ : 05/01   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Αλωσης και την Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM για να περιηγηθούμε  στο μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης. Μεσημεριανό γεύμα εξ ιδίων. Το βράδυ προαιρετικό γεύμα  σ’ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πόλης απολαμβάνοντας την  τέχνη του χορού της κοιλιάς με ανατολίτικα τραγούδια και χορούς. Διανυκτέρευση .

 

 

4η ΗΜΕΡΑ:  06/01   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ)  – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (610 χλμ)

Πρωινό  και αναχώρηση για να  μεταβούμε  στην περιοχή του Φαναρίου  και να επισκεφθούμε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου όπου θα παρακολουθήσουμε  την τελετή καθαγιασμού των υδάτων. Κατόπιν  αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Στάση στη Ραιδεστό  για μεσημεριανό φαγητό . Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο  :

185€ ξεν GREEN PARK HOTEL 4* TAKSIM                                                                                                                                                                                                                                                                                                       200€ ξεν RAMADA ISTANBUL TAKSIM 4*

Τιμή κατ άτομο σε μονόκλινο  :

260€ ξεν GREEN PARK HOTEL 4* TAKSIM                                                                                                                                                                                                                                                                                                       280€ ξεν RAMADA ISTANBUL TAKSIM 4*

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείo 4* στο Ταξίμ
 • 3 πρωινά γεύματα
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Τοπικό ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Το ΦΠΑ της εκδρομής 24%

 

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό