ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – AΠΟΚΡΙΕΣ 28/02-02/03 ( 4ημ/3νχτ)

  • Duration: 4 Ήμερες
  • Location:
  • Price: 185

ΑΓ.ΠΑΝΤΩΝ 50, – 546 29 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ: +30 2310 555 803, 555 808 ΦΑΞ: 2310 527 002
e-mail:[email protected] www.dimakitravel.gr
ΜΗΤΕ 09.33.Ε.60.00.00669.00

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
28/02-02/03/20 ( 4ημ/3νχτ)

1η ημέρα : 28/02 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (610 χλμ)
Αναχώρήση 06.00 απο το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό,στάση στη Μουσθένη για καφέ..Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε νωρίς το απόγευμα στην Κων/πολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης . Διανυκτέρευση .
2η ημέρα : 29/02 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για μία πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης , προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. περιήγηση στην Πόλη . Θα συνεχίσουμε με τη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα.Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμι του Σουλτάνου Αχμετ και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση .
3η ΗΜΕΡΑ : 01/03 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στην περιοχή του Φαναρίου και να επισκεφθούμε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Αλωσης. Μεσημεριανό γεύμα εξ ιδίων . Στη συνέχεια θα απολαύσουμε άρωμα και γεύση Ανατολής στην Αιγυπτιακή Αγόρα που φημίζεται για τον παστουρμά ,τη λακέρδα ,το αυγοτάραχο και τα μπαχαρικά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,ξεκούραση . Το βράδυ προαιρετικά γεύμα. Διανυκτέρευση .

4η ΗΜΕΡΑ: 02/03 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (610 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM για να περιηγηθούμε στο μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης. Κατόπιν αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό . Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : 185€
Τιμή κατ άτομο σε μονόκλινο : 260€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* στην πλατεία Ταξίμ
3 πρωινά γεύματα
Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας
Τοπικό ξεναγό
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Το ΦΠΑ 24% της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό