ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΒΙΕΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

  • Duration: 3 Ήμερες
  • Location: Τήνος
  • Price: 299 + φόροι

Αυτοκρατορική Βιέννη 5,6 ημέρες Αεροπορικώς Ημερομηνίες
Χριστούγεννα
||22/12 – 26/12
||23/12 – 27/12
||24/12 – 29/12
||26/12 – 30/12
||02/01 – 07/01 Θεοφάνεια

1η μέρα Πτήση για Βιέννη – Πανοραμική περιήγηση – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην περίφημη Ρινγκστράσσε, όπου στα πλαίσια μιας κυκλικής πορείας θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημoτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, την νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Βιέννη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο – Μπελβεντέρε – Ξενάγηση στα Θερινά ανάκτορα Σένμπρουν – Απογευματινή πεζή περιήγηση στα ανεξερεύνητα σημεία της πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα θαυμάσουμε και υπό το φως της ημέρας την περίφημη Ρινγκστράσσε (δακτύλιος λεωφόρος) για να φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του συνοδού μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι-ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτευόυσας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης το Μπελβεντέρε, όπου θα έχουμε ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στα Θερινά Ανάκτορα των Αψβούργων, το περίφημο Σένμπρουν, όπου θα ξεναγηθούμε στα σαράντα κατάλληλα διαμορφωμένα δωμάτια και θα δούμε τους μοναδικούς κήπους των ανακτόρων. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μια πεζή περιήγηση όπου θα εξερευνήσουμε κρυφές γωνιές του ιστορικού κέντρου διάρκειας περίπου μιάμιση ώρας. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, το καφέ Λάντμαν, στέκι του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ, την πλατεία των Σκωτσέζων, το Freyung το περίφημο πασάζο που οδηγεί στο μοναδικό καφέ Τσεντράλ, στέκι της Αυστριακής διανόησης του 19ου αιώνα. Θα περάσουμε από το πανέμορφο σοκάκι της Νάγκλεργκάσσε και θα καταλήξουμε στο Γκράμπεν και την Κολμαρκτ εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης το θρυλικό Demmel. Ελεύθερο χρόνος στο κέντρο της πόλης.
Διανυκτέρευση.

3η μέρα Βιέννη – Βιεννέζικα Δάση – Κυνηγετικό περίπτερο Μάγιερλινγκ (40χλμ.) – Αυτοκρατορικό θέρετρο λουτρόπολης Μπάντεν (15 χλμ.) – Βιέννη (35χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομής μας στα Βιεννέζικα Δάση. Διαδοχικά θα επισκεφτούμε (εξωτερικά) το Λίχτενσταινμπουργκ έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς πύργους της Ευρώπης, ο οποίος αποτέλεσε τον προγονικό πύργο της οικογένειας, που αργότερα ίδρυσε το γνωστό Πριγκηπάτο του Λίχτενσταιν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το καθολικό Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού (Χαιλίγκενκροιτς), θα περάσουμε από το πρώην κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό για το δράμα που εκτυλίχθηκε τη μοιραία νύχτα της 29ης Ιανουαρίου 1889 όταν και βρέθηκε νεκρός ο διάδοχος του Αψβουργικού Θρόνου Ροδόλφος με την ερωμένη του Ελληνικής καταγωγής Μαρία Βετσέρα. Τέλος διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής θα καταλήξουμε στο Μπάντεν πάλαι-ποτέ Αυτοκρατορικό θέρετρο, το οποίο ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ’ ιδίων , επιστροφή στην Βιέννη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Βιέννη – Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ – Λίμνες Σαλσγκάμεργκουτ (290 + 290 χλμ.)
Πρωινό και για όσους το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή στη γενέτειρα του Αμαντέους Μότσαρτ, το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ. Στη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή θα θαυμάσουμε τις υπέροχες Αλπικές Λίμνες Mondsee, Wolfgangsee, Fuschl am see και θα έχουμε ημίωρη στάση στο παραμυθένιο χωριουδάκι Ζάνκτ Γκίλγκεν γενέτειρα της μητέρας του Μότσαρτ. Έπειτα θα καταλήξουμε στο Σάλτσμπουργκ που από το 1986 συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιήγησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τους κήπους του Ανακτόρου Μιραμπέλ, το σπίτι της γέννησης του Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, το σπίτι της γέννησης του διάσημου αστροφυσικού Κρίστιαν Ντόπλερ, την κατοικία του Αμαντέους Μότσαρτ και το σπίτι της γέννησης του , το Δημαρχείο, την πλατεία της παλιάς αγοράς, το καφέ Τοματσέλι στέκι του Αμαντέους Μότσαρτ, την Εκκλησία του Πανεπιστημίου, το μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Πέτρου , τον περίφημο Καθεδρικό Ναό Ντόμ, το Κλόκενσπιλ την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης και το κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ με το περίφημο τελεφερίκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.

5η μέρα Βιέννη – Μπρατισλάβα (περιήγηση ) 80 χλμ – Εκπτωτικό χωριό PARNDORF (35χλμ.) – Βιέννη (47 χλμ.) Πρωινό και για όσους το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή που κατά το ήμισυ είναι αφιερωμένη ,στην από το 1921 πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα . Κτισμένη στις όχθες του Δούναβη η μικρή όμορφη πόλη της Μπρατισλάβας υπήρξε παραδοσιακά ,σημαντικότατη Ουγγρική πόλη με το όνομα Pozsony καθώς στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου απο το 1563 εως το 1830 έλαβε χώρα η στέψη συνολικά 10 Ούγγρων βασιλιάδων και μιας βασίλισσας . Για αυτό σε πολλά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα δείτε μια μικρή κορώνα στο έδαφος που αποτελεί την σήμανση της λεγόμενης βασιλικής οδού. Μετά την επίσκεψη στο κάστρο της πόλης που δεσπόζει πάνω σε έναν πανύψηλο λόφο προσφέροντας εκπληκτική θέα στον επισκέπτη ,θα εισέλθουμε στην κυρίως μεσαιωνική πόλη από την πύλη του Αγίου Μιχάηλ και θα ακολουθήσουμε την διαδρομή που μας δείχνουν οι κορώνες, για να καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου όπου γινόταν η βασιλική στέψη. Στην συνέχεια θα δούμε την κεντρική πλατεία Hlavne Namestie και θα έχουμε την δυνατότητα να φωτογραφηθούμε σε ένα απο τα χαρακτηριστικότερα αγάλματα της παλιάς πόλης αυτό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Στην ίδια πλατεία θα θαυμάσουμε το ρωμανικό κτίριο του παλιού δημαρχείου που χρονολογείται τον 13ο αιώνα και σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης . Η συνέχεια θα μας κρατήσει σε αμείωτο ενδιαφέρον καθώς στα πλαίσια ενός πανέμορφου περιπάτου στα σοκάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα γνωρίσουμε την ιστορία τριών μπρούντζινων αγαλμάτων ,που τοποθετήθηκαν όλα μετά την πολιτική αλλαγή, συγκεκριμένα το 1997 είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες και δίνουν στην πόλη μια επιπλέον εκπληκτική αίσθηση . Αφορούν τον Cumil τον εργάτη των υπονόμων που γλυκοκοιτάζει από το φρεάτιο τους περαστικούς και δή τις γυναίκες … ενώ η ενότητα των αγαλμάτων ολοκληρώνεται με τον Paparazzi και τον Schoner Naci . H περιήγηση στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα ολοκληρωθεί στο επιβλητικό ,κομψότατο κτίριο της Εθνικής Όπερας.
Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό ή για να απολαύσετε σοκολάτα σε μια απο τις ξακουστές σοκολατερί της παλιάς πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φημισμένο εκπτωτικό χωριό (outlet) Parndorf όπου θα βρείτε όλα τα επώνυμα brand στις πλέον ασυναγώνιστες τιμές και θα έχετε ελεύθερο χρόνο για αγορές. Στη συνέχεια
επιστροφή στη Βιέννη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα Βιέννη – Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για να πραγματοποιήσετε τις τελευταίες σας αγορές. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

**Στο 5ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείτε η 5η ημέρα του προγράμματος

Σημειώσεις:
-Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών, απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων.

Εισιτήρια για τα θερινά ανάκτορα Σένμπρουν και ξενάγηση με επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό:
22 ευρώ ενήλικας / 15 ευρώ παιδί (6-18 ετών) & Δωρεάν τα παιδιά έως 5 ετών.
(απαραίτητη δήλωση συμμετοχής με την κράτησή σας). Προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ:
50 ευρώ ενήλικας / 30 ευρώ παιδί
Προαιρετική εκδρομή στην Μπρατισλάβα και Parndorf:
35 ευρώ ενήλικας / 20 ευρώ παιδί

Πτήση με Austrian Airlines & Aegean Airlines
Θεσσαλονίκη – Βιέννη 16:05-16.55 OS810 & Βιέννη – Θεσσαλονίκη 12:35-15:20 OS809
Αναχωρήσεις : 22/12, 23/12 & 26/12

Αναχώρηση 24/12
Θεσσαλονίκη – Βιέννη 16:05-16.55 OS810 & Βιέννη – Θεσσαλονίκη 12:35-15:20 OS809 (AUSTRIAN)
Αναχώρηση 02/01
Θεσσαλονίκη – Βιέννη 11:00-11.45 A34188 (AEGEAN AIRLINES)
& Βιέννη – Θεσσαλονίκη 12:35-15:20 OS809 (AUSTRIAN AIRLINES)

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με την Austrian Airlines & Aegean Airlines, μία αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά ανά άτομο, διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας, πρωινό καθημερινά, μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας. Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, Έμπειρος αρχηγός
– συνοδός του γραφείου μας. Φ.Π.Α. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.