ΠΡΟΥΣΑ 26-29/07/19

  • Duration: 4 Ήμερες
  • Location:
  • Price: 240

ΠΡΟΥΣΑ
26-29/07/19 ( 4ημ/3νχτ)

1η ημέρα : 26/07 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΡΟΥΣΑ ( 580 χλμ )
Αναχώρηση 06.00 από το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ..Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Biga) την αρχαία πόλη Πηγές, και περνάμε έξω από τα γνωστά χωριά : Γωνιά, Ροδιά, Κιζίκο ( Edincik), Αρτάκη ( Erdek) και άφιξη στην Πάνορμο ( Bandirma ) στο κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι ( Karacabey ) όπου φημίζεται για τα νοστιμότερα κρεμμύδια της Τουρκίας για την Προύσα. Άφιξη το απόγευμα στη Προύσα για να μεταβούμε στη Γαλλική Καθολική Εκκλησία για τον Αρχιερατικό εσπερινό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : 27/07 ΠΡΟΥΣΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΣΙΓΗ-ΤΡΙΓΛΙΑ- ΠΡΟΥΣΑ (120χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Απολλωνιάδα (Golyazi ) όπου θα παραστούμε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονα. Στην συνέχεια θα δούμε την ομώνυμη λίμνη και θα έχουμε χρόνο για να περιηγηθούμε στο χωριό, όπου είναι ένα απ’ τα σπάνια που κράτησε πολλά ελληνικά σπίτια. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε χωριά με έντονο το ελληνικό στοιχείο ,όπως τα Μουδανιά (Mudanya),όπου εδώ υπογράφτηκε η Συνθήκη Ανακωχής των Μουδανιών. Στην παραθαλάσσια πόλη επίσης θα δούμε τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου. Συνεχίζουμε μέσα από ελαιώνες για να φτάσουμε στη Σιγή ( Kumyaka), σημαντική κωμόπολη του ελληνισμού με περίπου 4.000 Έλληνες μέχρι την Ανταλλαγή .Στην καρδιά του χωριού θ αντικρίσουμε την Εκκλησία των Ταξιαρχών, βυζαντινό Ναό με δύο θόλους. Συνεχίζουμε για το επόμενο χωριό την Τρίγλια ( Zeytınbağ ),πατρίδα του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου Καλαφάτη (1867-1922) .Μέχρι πριν 90 χρόνια περίπου υπήρχαν 7 εκκλησίες ,μια απ αυτές η Παναγία η Παντοβασίλισσα, τμήμα της οποίας σώζεται στο δυτικό μέρος του χωριού. Λέγεται πως είναι η πρώτη εκκλησία στον κόσμο που αγιογραφήθηκε και πως τις κολόνες της , τις έφεραν από την Αλεξάνδρεια. Νωρίς το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : 28/07 ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην καταπράσινη Προύσα όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Θα περιηγηθούμε στο μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399 για να καταλήξουμε στην Σκεπαστή Αγορά της Προύσας που φημίζεται για τα βαμβακερά της , τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.ά. Μεσημεριανό γεύμα εξ’ ιδίων δοκιμάζοντας το παραδοσιακό Iskender Kebap. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

4η ημέρα : 29/07 ΠΡΟΥΣΑ -ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ( 580 χλμ )
Πρωινό και αναχώρηση για να δούμε το μαυσωλείο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Osman και του υιού του Orhan ,όπου θα έχουμε και μια εξαιρετική πανοραμική θέα της Προύσας απ το λεγόμενο «μπαλκόνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και φθάνουμε στη Λάμψακο. Επιβίβαση στο ferry boat και διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελλίων, περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu ).Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό. Συνεχίζουμε μέσω Κεσάνης για τα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : 240€
σε μονόκλινο : 310€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
Εισιτήρια καραβιών Καλλίπολη – Λάμψακο μετ επιστροφής
3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο TIARA 4* στην Προύσα
3 πρωινά γεύματα
3 βραδινά γεύματα
Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας
Τοπικό ξεναγό
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Το ΦΠΑ της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, δηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό