FOLLOW US:
2310 555808-555803
Top
 

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ” Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά” 12-19/08/23

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ” Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά” 12-19/08/23

per person

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Σαμσούντα, Φάτσα, Κοτύωρα ,Κερασούντα,Τραπεζούντα,Πλάτανα, Αμάσεια
Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά
12-19/08 /23

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 790 €
(Επικοινωνήστε μαζί μας για μονόκλινο τηλ: 2310 555808-555803)

Η τιμή περιλαμβάνει :
• Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
• 2 διαν/σεις στην Προύσα στο HOTEL TIARA THERMAL 4*
• 1 διαν/ση στην Σαμσούντα στο HOTEL NORTH POINT 4*
• 3 διαν/σεις στην Τραπεζούντα στο HOTEL USTA PARK 4*
• 1 διαν/ση στην Αμάσεια στο HOTEL APPLE PALACE 4*
• 7 πρωινά γεύματα στο ξενοδοχείο
• 7 δείπνα στα ξενοδοχεία,
• Ξεναγήσεις από ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
• Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
• Ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Πλήρης Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης
• Φ.Π.Α

Η τιμή δεν περιλαμβάνει :
• Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών
• Διασκεδάσεις, επιπλέον γεύματα, ποτά, και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
• Φιλοδωρήματα : 20 eur / άτομο ( για αχθοφορικά ,οδηγό, ξεναγό )

 • Departure
  Θεσσαλονίκη
 • Included
  ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ” Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά” 12-19/08/23
  Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  Φ.Π.Α εκδρομής
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  Τοπικό ξεναγό
  Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις του προγράμματος
  Πρωινό
  Ξενοδοχείο
  To εισιτήριο του λεωφορείου στο Βαπόρι μετ επιστροφής
  Ακτοπλοικά εισιτήρια μετ επιστροφής σε κατάστρωμα
  Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας
 • Not Included
  Υποχρεωτικό φιλοδώρημα : 5€/άτομο
  1,5€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου
  Τα γεύματα, τα ποτά και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
1
Ημερά 1η
  1η ΗΜΕΡΑ: 12/08   ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΡΟΥΣΑ ( 620 χλμ) Αναχώρηση 05.00 από το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα περάσουμε τον Ελλήσποντο μέσω της νέας κρεμαστής γέφυρας για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Bigas) την αρχαία πόλη Πηγές, Γρανικού ποταμού όπου πέτυχε μεγάλη νίκη ο Μέγας Αλέξανδρος κατά των Περσών, και Πανόρμου (Bandirma), το κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι ( Karacabey ) όπου φημίζεται  για τα νοστιμότερα  κρεμμύδια της Τουρκίας και εν συνεχεία άφιξη στην πρώτη  πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Θα περιηγηθούμε στο μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399 για να καταλήξουμε στην Σκεπαστή Αγορά της Προύσας που φημίζεται για τα βαμβακερά της , τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.ά. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο .Διανυκτέρευση
2
Ημερά 2η
13/08 ΠΡΟΥΣΑ– ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ ( 750 χλμ ) Πρωινό και αναχώρηση μέσω κρεμαστής γέφυρας Orhangazi, διασχίζουμε τη Νικομήδεια και φθάνουμε στο καταπράσινο Μπολού (αρχαίο Βιθύνιο) και Μερζιφούντα , τη γενέτειρα της Αγ. Βαρβάρας, ο ναός της οποίας σώζεται μέχρι σήμερα ημικατε- στραμμένος. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Σαμσούντα ( την αρχ. Αμισό ) Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3
Ημερά 3η
14/08 ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ – ΦΑΤΣΑ –ΟΡΝΤΟΥ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ( 346 χλμ ) Πρωινό και αναχώρηση για να περιηγηθούμε στην ελληνική συνοικία της Σαμψούντας, όπου έχει 4 παλιά ελληνικά σχολεία, παλιά αρχοντικά σπίτια του 20ου αιώνα μ.Χ, που ανήκαν σε Έλληνες. Αφού περάσουμε από την αρχαία πόλη Θεμίσκυρα ή Τσαρσαμπά, πατρίδα των Αμαζόνων κατά τη μυθολογία, φτάνουμε στην Οινόη (Uniye ), στάση για καφέ και ξεκούραση. Διασχίζουμε τις ακτές του Ευξείνου Πόντου , περνάμε από Φάτσα και φτάνουμε στα Κοτύωρα ( Ordu), όπου θα δούμε στην είσοδο της πόλης το μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής .Στη συνέχεια περνάμε από την φημισμένη πόλη για την παραγωγή κερασιών Κερασούντα. Στάση για καφέ. Ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Ακολούθως μέσω Τρίπολης όπου θα δούμε το κάστρο με τα ερείπια της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής και μέσω Πλατάνων φτάνουμε στην Τραπεζούντα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4
Ημερά 4η
15/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝ.ΣΟΥΜΕΛΑ ( Θεία Λειτουργία ) – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ( 90 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση για να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν οι δύο μοναχοί Βαρνάβας κ Σωφρόνιος για να βρουνε το Σπήλαιο στο όρος του Μελά όπου κ χτίζεται μετά το περίφημο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά . Η «Ιερουσαλήμ των Ποντίων », . Θα ζήσουμε συγκινητικές στιγμές κατά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό κοντά στην Παναγία Σουμελά και κατά την επιστροφή μας θα κάνουμε μία στάση στης Τρίχας το Γεφύρι το οποίο αναφέρεται κ στο ομώνυμο ποντιακό τραγούδι. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Χρόνος ελεύθερος στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5
Ημερά 5η
16/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ( ξενάγηση πόλης ) Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας από το μουσείο της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της, το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, σήμερα Ατατούρκ Κιοσκ όπου βρίσκεται στο λόφο Σοούκ Σού ( Κρυονέρι ). Στη συνέχεια θα δούμε την Παναγία Χρυσοκέφαλου, που αποτέλεσε το μητροπολιτικό ναό της Τραπεζούντας, θα δούμε τον Ναό του Αγ. Ευγενίου, πολιούχου της Τραπεζούντας αν είναι εφικτό. Θα έχουμε τη δυνατότητα να ανηφορήσουμε προς το Μίθριον ΄Ορος, τον λόφο Μπόζτεπε απ’ όπου θα απολαύσουμε πανοραμική θέα της πόλης, αλλά και την Μονή Θεοσκεπάστου, που βρίσκεται στους πρόποδές του. Στη συνέχεια θα δούμε το σπίτι της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, τα κτήρια των τραπεζών Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου, που σήμερα φιλοξενούν αντίστοιχα την αίθουσα της Τράπεζας Εργασίας και το ταχυδρομείο δεμάτων της Τουρκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
Ημερά 6η
17/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΛΑΤΑΝΑ - ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ - ΑΜΑΣΕΙΑ (465 χλμ ) Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από τα Πλάτανα (αρχ. Ερμώνασσα), στην παραλία της θα δούμε το μνημείο του Πόντιου λυράρη. Περνάμε από τη Σαμψούντα, για να καταλήξουμε στην Αμάσεια, την γενέτειρα του «πατέρα της ιστορικής γεωγραφίας», Στράβωνα και την πρωτεύουσα του Μιθριδατικού Βασιλείου του Πόντου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7
Ημερά 7η
18/08 ΑΜΑΣΕΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ ( 720 χλμ ) Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα δούμε το μνημείο του Κεμάλ, που είναι ο τόπος όπου απαγχονίστηκαν οι 174 κορυφαίες προσωπικότητες του ποντιακού ελληνισμού, τους οποίους καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες στα «Δικαστήρια Ανεξαρτησίας της Αμάσειας». Ακριβώς απέναντι στη βόρεια όχθη του Ίρη ποταμού, υψώνονται οι βασιλικοί λαξευμένοι τάφοι των Μιθριδατών, το ιστορικό κάστρο και τα τείχη της πόλης. Σε αυτό το βόρειο τμήμα της πόλης ήταν η συνοικία των Ελλήνων και των Αρμενίων της Αμάσειας. Στη συνέχεια αναχώρηση για Προύσα. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8
Ημερά 8η
19/08 ΠΡΟΥΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 620 χλμ ) Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην Αρχαία Λάμψακο. Επιβίβαση στο ferry boat και διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελλίων, περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu ),γενέτειρα της γνώστης σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ ‘ οδόν άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money