FOLLOW US:
2310 555808-555803
Top
 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΠΡΟΥΣΑ 26-30/10/22

1
1η ΗΜΕΡΑ: 26/10 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ( 610χλμ)
Αναχώρηση 06.00 απο το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε  νωρίς   το απόγευμα στην Κων/πολη. Πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης ,προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης. Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ: 27/10 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την προβλήτα όπου θα πάρουμε το καράβι της γραμμής για να μεταβούμε στα μαγεμένα νησάκια της Προποντίδας τα Πριγκηπόνησα ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος).  Θα επισκεφθούμε τη Χάλκη. Με τα ηλεκτροκίνητα βανάκια θα βρεθούμε στην ομώνυμη Θεολογική Σχολή που βρίσκεται « σκαρφαλωμένη » στο  λόφο της Ελπίδος Θα περιηγηθούμε στη Σχολή και στις ιστορικές αίθουσες αυτής. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στην Πόλη. Χρόνος ελεύθερος. Ξεκούραση.Το βράδυ προαιρετικά μπορούμε να διασκεδάσουμε σε εστιατόριο με  χορούς κ τραγούδια  της Ανατολής. Διανυκτέρευση. 
3
3η ΗΜΕΡΑ: 28/10 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ–ΠΡΟΥΣΑ (160χλμ)
Πρωινό και στην συνέχεια και αφού διασχίσουμε την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, παίρνουμε το καινούργιο δρόμο  για να κατευθυνθούμε μετά από 2 ώρες, στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα. Φτάνοντας θα έχουμε την περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το μνημείο του Kαραγκιόζη, το περίφημο Ουλού τζαμί του 1399, και τα λουτρά του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Συνεχίζουμε για την φημισμένη σκεπαστή αγορά της Προύσας. Ελεύθερος χρόνος. Βαμβακερά και κυρίως τα ονομαστά μεταξωτά της πόλης δε μας αφήνουν αδιάφορους. Αργά το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στην Κωσταντινούπολη. Διανυκτέρευση
4
4η ΗΜΕΡΑ 29/10: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( ξενάγηση Πόλης)
Πρωινό και αναχώρηση για να  περιήγηθούμε στην Πόλη.Θαμεταβούμε στο Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ναό του Αγ.Γεωργίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘ΑλωσηςΘα επισκεφτούμε το υπέροχο Μουσείο Μωσαϊκών του Βυζαντινού Παλατιού. Τα ψηφιδωτά του κοσμούσαν το Μέγα Παλάτιον ( Χρυσό Παλάτι), των βυζαντινών αυτοκρατόρων και μας δίνουν εικόνες ανθρώπων, ζώων, ενδυμασίας και καθημερινής ζωής της εποχή. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής  Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5
5η ΗΜΕΡΑ30/10: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (610χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για να βρεθούμε στην περιοχή ZEYTINBURNU και στο εμπορικό κέντρο OLIVIUMOUTLETCENTER για τις τελευταίες μας αγορές. Κατόπιν αναχώρηση για  Θεσσαλονίκη. Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό. Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’οδόν άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

TOUR LOCATION

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ • Mεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας • 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας περιοχή Taksim • 4 πρωινά γεύματα • ΔΩΡΕΑΝ WiFi στο λεωφορείο καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού • USB σε όλα τα καθίσματα του λεωφορείου για τη φόρτιση ηλεκτρ.συσκευών • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας • Τοπικό ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό • Ασφάλεια αστικής ευθύνης • Το ΦΠΑ της εκδρομής 24% ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα, ποτά, και ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. • Φιλοδωρήματα : 5 eur / άτομο ( για αχθοφορικά κ.ά ) Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για το ταξίδι στην Τουρκία : Διαβατήριο νέου τύπου με 6μηνη ισχύ ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες τελευταίας 10 ετίας
      Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο  / τρίκλινο

HOTEL FERONYA 4*

Taksim

HOTEL RAMADA ISTANBUL 4*

Taksim

 

300 €

 

340 €

  Τιμή σε μονόκλινο  

  450 €

 

520 €

Τιμή παιδιού  - 12 ετών ( σε τρίκλινο δωμάτιο με  2 ενήλικες )  

 220 €

 

260 €