FOLLOW US:
2310 555808-555803
Top
 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 23-26/12/22

1
1η ΗΜΕΡΑ
23/12  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (610 χλμ) Αναχώρηση 06.00 απο το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό,στάση στη Μουσθένη για καφέ..Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε  νωρίς   το απόγευμα στην Κων/πολη. Πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης ,προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου.  Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα  σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης . Διανυκτέρευση .
2
2η ΗΜΕΡΑ
24/12  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση πόλης) Πρωινό και αναχώρηση για  περιήγηση στην Πόλη . Θα επισκεφτούμε το υπέροχο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού γνωστό ως Βασιλική Κινστέρνα , πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που χτίστηκε στην Πόλη. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής  Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης . Ξεκούραση . Το βράδυ προαιρετικό reveillon  σε εστιατόριο της Πόλης ,με χορούς και τραγούδια της Ανατολής . Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Πρωινό  και αναχώρηση για να  μεταβούμε  στην περιοχή του Φαναρίου  και να επισκεφθούμε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου για την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία . Μετά το πέρας της λειτουργίας, αναχώρηση για την Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν  θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Άλωσης. Μεσημεριανό γεύμα εξ ιδίων στο εστιατόριο της Λωξάντρας  Στη συνέχεια θα απολαύσουμε άρωμα και γεύση Ανατολής στην Αιγυπτιακή Αγορά  που φημίζεται για τον παστουρμά ,τη λακέρδα ,το αυγοτάραχο και τα μπαχαρικά της.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,ξεκούραση.  Διανυκτέρευση .
4
4η ΗΜΕΡΑ
26/12   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (610 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση  για  να βρεθούμε στην περιοχή ZEYTINBURNU και στο εμπορικό κέντρο OLIVIUM OUTLET CENTER για τις τελευταίες μας αγορές .Κατόπιν  αναχώρηση για  Θεσσαλονίκη.  Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό .Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας .

TOUR LOCATION

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

Τιμή κατ άτομο σε: Δίκλινο: 235€ Hotel NIPPON 4* Taxim Τρίκλινο: 260€ Hotel LAMARTINE 4* Taxim Τιμή κατ άτομο σε μονόκλινο : 350€ Hotel NIPPON 4* Taxim 380€ Hotel LAMARTINE 4* Taxim Περιλαμβάνονται:
 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο 4* στο Taksim
 • 3 πρωινά γεύματα
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Τοπικό ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Το  ΦΠΑ  της εκδρομής 24%.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Υποχρεωτικό φιλοδώρημα 5€ το άτομο