FOLLOW US:
2310 555808-555803
Top
 

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

1
1η ΗΜΕΡΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ Αναχωρούμε από Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ενδιάμεσους σταθμούς. Φτάνοντας στην Κέρκυρα καταλαβαίνεις ότι σε περιμένει ένα Πάσχα αλλιώτικο από τα υπόλοιπα. Ήθη και έθιμα που θα σε καθηλώσουν. Ακολουθεί πρώτη γνωριμία με την πόλη. Αργότερα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ταβέρνες της Πόλης . Διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδήλωση του Ζωγραφείου Λυκείου όπου θα συμμετέχουμε στο καθιερωμένο προσκύνημα των 7 επιταφίων σε ακραίες κοινότητες της επαρχίας Χαλκηδόνος ( Ασιατική Κων/πολη). Αφού περάσουμε την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου θα ξεκινήσουμε με την Αγία Παρασκευή περιοχή Beykoz , στη συνέχεια με τον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Pasabahce ,Θεία Μεταμόρφωση περιοχή Κανδυλλί, στη συνέχεια στον Αγ. Παντελεήμονα στο Κουσκουντζούκι όπου θα συμμετάσχουμε στην αποκαθήλωση και μεταφορά του Σταυρωμένου .Δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα. Συνεχίζουμε για τον Προφήτη Ηλία Σκουτάρεως. Κατόπιν θα μεταβούμε στην Αγ. Ευφημία στη Χαλκηδόνα και τελειώνουμε με τον Αγ. Ιωάννη Καλαμισίου. Επιστροφή στην ευρωπαΐκή Κων/πολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή του Επιταφίου στο Πατριαρχείο ,στον Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στην «Ωραία του Πέραν» με τα τόσα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια. Διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - ΠΑΛΑΤΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ - ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ Θα πάρουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μια ακόμα επίσκεψη στην πλατεία Σπιανάδα, αυτή τη φορά για να δούμε ένα από τα πιο φημισμένα έθιμα του νησιού στις 11πμ την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο το περίφημο «Λιστόν» στην παλιά πόλη, όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές που δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια περιήγηση όπου θα δούμε το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο, το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo, το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας κ.α. Ακολουθεί επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο (εφόσον μας το επιτρέψουν οι εργασίες που εκτελούνται ) , χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα του νησιού. Κλείνουμε την σημερινή ημέρα με το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι με το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Ώρα για ξεκούραση γιατί το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με πυροτεχνήματα που συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
4
4η ΗΜΕΡΑ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ - ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ Πρόγευμα και αναχώρηση για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας, κτισμένο το 13ο αιώνα και την κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα μας βρει πάλι στην κεντρική πλατεία, αυτή τη φορά χωρίς εκδηλώσεις και πλήθος κόσμου για να απολαύσουμε την βόλτα μας πιο άνετα. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού. Η πόλη της Κέρκυρας έχει αρκετά καφέ, εστιατόρια, bar, clubs και αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή για να τα γνωρίσετε. Ο συνοδός μας είναι μαζί σας για να σας καθοδηγήσει και να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, δοκιμάστε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και απολαύστε την υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο παλιό φρούριο.
5
5η ΗΜΕΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έφτασε και η τελευταία αλλά εξίσου ωραία ημέρα μας. Θα πάρουμε ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα μεταφερθούμε στη πλατεία Σπιανάδα όπου θα έχουμε χρόνο για τις τελευταίες μας αγορές. Επιβίβαση στο πλοίο από το κεντρικό λιμάνι της Κέρκυρας. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μετάβαση στα Ιωάννινα. Έπειτα από μία σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος στην υπέροχη περιοχή μπροστά στη λίμνη για να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο. Επιστροφή στην πόλη μας αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

TOUR LOCATION

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ∆ΕΙΠΝΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • ∆ΕΙΠΝΟ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΦΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ 12.00 ΜΕΖΕ∆ΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ
  • ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13.30 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΦΕ 
Περιλαμβάνονται: 
  • ∆ιαµονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • ∆ιατροφή σύµφωνα µε τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα
  • Ασφάλιση 
  ∆εν περιλαµβάνονται: Είσοδοι σε µουσεία & θεάµατα και οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής Στην 4ηµερη εκδροµή δε παραλείπτεται τίποτα από τις περιηγήσεις του 5νθήµερου προγράµµατος
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ BELLA VISTA HOTEL & STUDIOS 2* Μπενίτσες ΠΡΩΙΝΟ: 239 € HOTEL DIMARE 3* Δασσιά ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ : 369 € MAGNA GRAECIA 4* ∆ασσιά ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ : 415 € LA ROYAL GRAND 3* ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ : 439 € ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ BELLA VISTA HOTEL & STUDIOS 2* Μπενίτσες ΠΡΩΙΝΟ: 189 € HOTEL DIMARE 3* Δασσιά ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ: 279 € MAGNA GRAECIA 4* ∆ασσιά ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ: 329 € LA ROYAL GRAND 3* ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ: 369 €