FOLLOW US:
2310 555808-555803
Top

ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 14-18/06/23

per person

1η ημέρα : 14/06  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΡΟΥΣΑ  ( 650 χλμ )

Αναχώρηση 06.00 από το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ..Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα περάσουμε τον Ελλήσποντο μέσω της νέας κρεμαστής γέφυρας για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Biga) την αρχαία πόλη Πηγές, και περνάμε έξω από τα γνωστά χωριά : Γωνιά, Ροδιά, Κιζίκο ( Edincik), Αρτάκη ( Erdek) και  Πάνορμο ( Bandirma ) το κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου  όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την Απολλωνιάδα (Golyazi ) όπου θα επισκεφθούμε τον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονα  Άφιξη αργά το απόγευμα στην Προύσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση . Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα : 15/06  ΠΡΟΥΣΑ – ΤΡΙΓΛΙΑ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ- ΠΡΟΥΣΑ (120χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Τρίγλια ( Zeytınbağ ),πατρίδα του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου Καλαφάτη  (1867-1922) .Μέχρι πριν 90 χρόνια περίπου υπήρχαν 7 εκκλησίες ,μια απ αυτές η Παναγία η Παντοβασίλισσα, τμήμα της οποίας σώζεται στο δυτικό μέρος του χωριού. Λέγεται πως είναι η πρώτη εκκλησία στον κόσμο που αγιογραφήθηκε και πως τις κολόνες της , τις έφεραν από την Αλεξάνδρεια. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε χωριά με έντονο το ελληνικό στοιχείο ,όπως τα Μουδανιά (Mudanya),όπου εδώ υπογράφτηκε η Συνθήκη Ανακωχής των Μουδανιών. Στην παραθαλάσσια πόλη επίσης θα δούμε τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου.Μεσημεριανό γεύμα σε μία παραθαλάσσια ταβέρνα των Μουδανιών. Επιστροφή στην Προύσα αναχώρηση  για να δούμε τον τάφο του γνωστού μας Καραγκιόζη. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά όπου φημίζεται για τα μεταξωτά και  τα βαμβακερά της προιόντα , το γλυκό κάστανο κ.ά  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα : 16/06  ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( )

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη , διασχίζοντας την νέα κρεμαστή γέφυρα του Αστακηνού κόλπου. Φτάνουμε στην Ασιατική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Μπόσταντζι ( Bostanci) για να πάρουμε το καράβι της γραμμήε για τα Πριγκιπόνησα και συγκεκριμένα για την Χάλκη. Με τα ηλεκτροκίνητα βανάκια του δήμου θα βρεθούμε στην ομώνυμη Θεολογική Σχολή που βρίσκεται « σκαρφαλωμένη » στο  λόφο της Ελπίδος . Θα περιηγηθούμε στη Σχολή και στις ιστορικές αίθουσες αυτής . Επιστροφή νωρίς το μεσημέρι στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης  και στο λιμάνι του Καμπάτας Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

4η  ημέρα  : 17/06  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και αναχώρηση  για μια πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης ,προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε για να μεταβούμε  στην περιοχή του Φαναρίου  και να επισκεφθούμε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου. Κατόπιν  θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Αλωσης, συνεχίζουμε  για την Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Συνεχίζουμε για  περιήγηση στην Πόλη . Θα επισκεφτούμε το υπέροχο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού γνωστό ως Βασιλική Κινστέρνα , πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που χτίστηκε στην Πόλη. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής. Στην συνέχεια θα μεταβούμε  για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης Μεσημεριανό γεύμα εξ ιδίων Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,ξεκούραση.

 

5η  ημέρα  : 18/06  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (610 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Στάση στη Ραιδεστό  για μεσημεριανό φαγητό . Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 • Included
  ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 14-18/06/23
 • Not Included
  Υποχρεωτικό φιλοδώρημα : 5€/άτομο
  1,5€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου
  Τα γεύματα, τα ποτά και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  Φ.Π.Α εκδρομής
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  Τοπικό ξεναγό
  Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις του προγράμματος
  Πρωινό
  Ξενοδοχείο
  To εισιτήριο του λεωφορείου στο Βαπόρι μετ επιστροφής
  Ακτοπλοικά εισιτήρια μετ επιστροφής σε κατάστρωμα
  Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας

TOUR LOCATION

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Διόδια Γέφυρας Καλλίπολη – Λάμψακο και Νικομήδειας-Κων/πολη
 • 2 διαν/σεις στο ξενοδοχείο στην Προύσα
 • 2 διαν/σεις στο ξενοδοχέιο στην Κων/πολη
 • 4 πρωινά γεύματα
 • 2 βραδινά γεύματα στην Προύσα
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
 • Τοπικό ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Το ΦΠΑ της εκδρομής
             ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Υποχρεωτικό φιλοδώρημα 5€ το άτομο για αχθοφορικά