FOLLOW US:
2310 555808-555803
Top
 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 20-24/07/22

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 20-24/07/22

275€ per person

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : 275 €
Τιμή συμμετοχής για μονόκλινο : 340 €
(Επικοινωνήστε μαζί μας για μονόκλινο τηλ: 2310 555808-555803)

Δρομολόγια πλοίων

20/07 ΚΑΒΑΛΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 08.30 – 16.00 BLUE STAR MYCONOS
24/07 ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΒΑΛΑ 12.00 – 22.20 BLUE STAR DIAGORAS

– Διαθεσιμότητα καμπίνας κατόπιν ζήτησης με extra χρέωση

Προαιρετική διαδρομή.
Ημερήσια επίσκεψη στο Ayvalik ( Αιβαλί ) κατ ιδίαν :
Κάθε Πέμπτη κ Σάββατο : ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΙΒΑΛΙ 09.00 – 10.30 απλό βαπόρι : 30 eur μετ επιστροφής
ΑΙΒΑΛΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 18.00 – 19.30

 • Included
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 20-24/07/22
  Φ.Π.Α εκδρομής
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  Τοπικό ξεναγό
  Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις του προγράμματος
  Πρωινό
  Ξενοδοχείο
  To εισιτήριο του λεωφορείου στο Βαπόρι μετ επιστροφής
  Ακτοπλοικά εισιτήρια μετ επιστροφής σε κατάστρωμα
  Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας
 • Not Included
  Υποχρεωτικό φιλοδώρημα : 5€/άτομο
  1,5€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου
  Τα γεύματα, τα ποτά και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
1
Ημερά 1η
20/07 Θεσσαλονίκη – Κάβαλα (εν πλω ) Μυτιλήνη 150 χλμ Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 05.00 και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας απ΄ όπου θα πάρουμε το βαπόρι στις 08.30 για Μυτιλήνη . Άφιξη στο νησί στις 16.00, επιβίβαση στο λεωφορείο μας ,σύντομη περιήγηση στην προκυμαία του νησιού και εν συνεχεία κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας στον κόλπο της Γέρας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ προαιρετικά θ απολαύσουμε το ούζο μας σε μία απ΄ τις ταβέρνες του νησιού με παραδοσιακούς μεζέδες .Διανυκτέρευση.
2
Ημερά 2η
21/07 – Μυτιλήνη- Αγιάσος – Αγ.Παρασκευή - Μανταμάδος – Αγ. Ραφαήλ (100 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση για την «Ελβετία της Λέσβου» την πνιγμένη μέσα στο πράσινο ,Αγιάσο. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην Καρίνη για να δούμε τον πλάτανο όπου στην σπηλιά του, έμενε συχνά ο λαΐκός ζωγράφος Θεόφιλος Χατζημιχαήλ. Συνεχίζουμε για την Αγιάσο, προσκύνημα στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά, με μαστίχα και κερί. Χρόνος ελεύθερος για καφέ σ ένα από τα παραδοσιακά καφενεδάκια του χωριού. Συνεχίζουμε για Μανταμάδο , μέσω Αγ. Παρασκευής όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και θα δούμε ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο. Άφιξη στο Μανταμάδο, όπου βρίσκεται το μεγάλο προσκύνημα της Ορθοδοξίας. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι με τη μοναδική ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη, φιλοτεχνημένη από χώμα και αίμα, το αίμα των μοναχών που σφαγιάσθηκαν πριν από 1000 χρόνια από τους Σαρακηνούς πειρατές. Χρόνος ελεύθερος για το προσκύνημα και τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για τη Σκάλα Μιστεγνών όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για το μεσημεριανό μας γεύμα εξ’ ιδίων. Νωρίς το απόγευμα θα βρεθούμε στο « λόφο των Καρυών» Θερμής όπου βρίσκεται σήμερα η μονή του Αγ. Ραφαήλ από τον 13ο αιώνα. Χρόνος για προσκύνημα .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε παραδοσιακή τοπική κουζίνα με μεζέδες στο λιμάνι της Παναγιούδας . Διανυκτέρευση.
3
Ημερά 3η
22/07 - Μονή Λειμώνος - Πέτρα – Μόλυβος ( 80 χλμ ) Πρωινό και αναχώρηση για Β.Δ. της Καλλονής και σε απόσταση 5 χλμ, για να βρεθούμε στην καταπράσινη κοιλάδα όπου φιλοξενεί μια μοναστική πολιτεία, μια μικρογραφία του Αγίου Όρους, τη Μονή Λειμώνος, τη μεγαλύτερη σε έκταση Μονή της Λέσβου που χρονολογείται από το 1526. Προσκύνημα και συνεχίζουμε για το Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι, όπου εκεί βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγ. Ιγνατίου. Συνεχίζουμε για τα βόρεια παράλια της Λέσβου, την Πέτρα. Θα επισκεφθούμε την Παναγία Γλυκοφιλούσα της Πέτρας, μετέωρος ναός χτισμένος στην κορυφή ενός βράχου ύψους 40 περίπου μέτρων, από τον οποίο ολόκληρο το χωριό πήρε το όνομά του. Ο ναός είναι πασίγνωστος για τα 124 σκαλισμένα στο βράχο σκαλοπάτια, τα οποία πρέπει να ανέβει κανείς για να τον επισκεφθεί. Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό αλλά κ για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Συνεχίζουμε βόρεια ,φτάνουμε στο Μόλυβο ( Μήθυμνα) τον πιο γραφικό ίσως τόπο του νησιού. Πατρίδα του ποιητή Αργύρη Εφταλιώτη. Χρόνος ελεύθερος για απογευματινό καφέ . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο του νησιού. Διανυκτέρευση.
4
Ημερά 4η
23/07 Μυτιλήνη Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για το κέντρο του νησιού .Χρόνος ελεύθερος στη γνωστή αγορά του νησιού όπου μπορούμε να πάρουμε τα παραδοσιακά γλυκά « γεμάτα » ή το γνωστό ούζο της Μυτιλήνης και τη μυρωδάτη ρίγανη του νησιού. Συνεχίζουμε για το Καγιάννι για να προσκυνήσουμε την ολόσωμη εικόνα του Ταξιάρχη αλλά κ να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα του νησιού απ το μπαλκόνι του ναού .Το μεσημεριανό μας μπάνιο θα το απολαύσουμε στη γνωστή παραλία της Χαραμίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση .Το βράδυ προαιρετικό γλέντι σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.
5
Ημερά 5η
24/07 Μυτιλήνη ( εν πλω ) Καβάλα – Θεσσαλονίκη 150 χλμ Πρωινό και αναχώρηση για την Πάνω Σκάλα όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου .Συνεχίζουμε για το λιμάνι επιβίβαση στο βαπόρι όπου αναχωρεί από το νησί στις 12.00 για Καβάλα .Άφιξη στην Καβάλα στις 22.20. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money